Levinyt!
 

Paula Huhtasen energistä taidetta LeviDelin keväässä

27.03.2015

Marraslapsen maailmassa.
Paula Huhtanen (s. 1965 ) on tunnettu maagisesta ja värikylläisestä taiteestaan. Hänen teoksissaan näkyvät lappilaiset juuret ja nykyinen taidetyö Pispalassa, luovuutta ja inspiraatiota elämän erilaisilla mausteilla.
Näyttely on taiteilija Paula Huhtaselle paluu juurilleen. Paula on kotoisin Lapista, syntynyt Ylitorniossa, lapsuutensa ja nuoruutensa hän asui Kittilässä.

Paula Huhtanen
- Äidin äänessä, jängät jäässä, marraslapsen maailmassa, on väritetyt ikkunat ja seinät tarinoita täynnä. Lappalaiset juuret, elämä etelässä, tanssiva sivellin ja värit; spektri paletin koko kirjossa on osa minua. Siksi maalaan. Hyvässä hengessä, rakkauden ja anteeksiannon viljelyllä. Se on tämän näyttelyn tehtävä, sanoo Paula Huhtanen.
Taiteilija toivoo, että näyttelyn antaisi energiaa vieraille positiivisten muutosten synnyttämiseen linnunradalla, olkoon kyse sitten ilmaston- tai asennemuutoksesta tai muutoksesta kohti yhteisöllistä elämää. Huhtanen uskoo, että kokemalla positiivisuutta ja tulevaisuuden uskoa taideteosten kautta voimme kaikki henkisesti paremmin.

Pohjoisen juuret ovat vaikuttaneet hersyvästi.
- Taiteen tehtävä on osoittaa uusia näkökulmia. Joskus taiteella voi puhkaista kuplan. Taide on minun tehtäväni. Ei tuntosarville mitään mahda, Huhtanen sanoo.
- Taiteen keinoin voit tehdä melkein mitä vain, mitä mielikuvituksellisempi asetelma, sitä enemmän soisin sille kasvualustaa.
Näyttelyn maalaukset hehkuvat värikylläisinä kirkkaita ja voimakkaita värejä. Huhtasen värien käyttö on runsasta, vaikka osittain aihepiirit ovat hieman melankolisia. Ristiriita on tietoinen valinta.
Näyttelyn järjestäminen juuri Levin keväässä 2015 oli helppo päätös. Legendaarinen Levi alueena on itsessään omanlaisensa, erilainen ja värikäs kokemus. Idyllisessä Ravintola Levidelin ympäristössä on hyvä tilaisuus koota taiteen ystävät yhteen.
- On mahdottoman hieno tilaisuus, että saadaan Levillä järjestettyä juuri tämä taidenäyttely. Levin ystävät ovat tässä tärkeässä roolissa.

PAU ART MACIG 2015 -näyttely on esillä Levillä, ravintola LeviDelin tiloissa kevään 2015 ajan, Hissitie 15, Levi, ravintolan avoinna ollessa.
www.paulahuhtanen.fiJaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas