Levinyt!
 

Intohimona ravintolayrittäjyys

01.09.2021

Maratonin paras katsomo

K Ravintolat Oy on Riitta Paloniemen oma yritys, joka pyörittää Levillä Gastro K. -ravintolaa kahdessa kerroksessa. Syyskuun alusta 1.9. avautuu ruskaan jälleen katutason ruoka- ja viihtymisravintola sekä mainio, asiakkaiden jo keväällä hyvin bongaama koko päivän aurinkoa tarjoava ulkoterassi, toki säävarauksella. Nyt alkusyksystä alakerran tilat ovat käytössä vain yksityistilaisuuksiin, sillä alakerran yöravintolaa uudistetaan ja se kokee uuden nousun marraskuussa saaden muun muassa uuden nimen ja konseptin. Maailmancupiin asti pitää yleisön elää jännityksessä, silloin paljastetaan uusi nimi ja tyyli.

gastro riitta

Mikään ei ole kuitenkaan vakio, joten lauantaina 4.9. Leviäijä juontaa Aftermaratonin Gastro K:n ulkoterassilla klo 14–18 ja illalla klo 21 alkaen bailataan lisää alakerrassa niin ikään Leviäijän pitäessä menosta huolen.

Ajalla 1.–25.9. ravintola on avoinna ke–la ja keittiö on paikalla klo 17–22, menu uudistuu ruskalle, mutta listalla säilyy talon makustelumenu, jossa pääsee maistelemaan useampaakin ruokalajia eli keittiön parhaimpia paloja. Vaikka keittiö sulkee klo 22, niin iltaa istumaan sopii jäädä ja nautiskella Eturinteen maisemista toki myöhempäänkin.

Gastro K. sijaitsee sitä paitsi Levin Ruskamaratonin aitiopaikalla, sillä kaikki pitemmän matkan juoksut menevät ravintolan ohi pitkin Levinkuvetta.

Lokakuussakaan ei aiota olla täysin kiinni, vaikka varmasti aukiolot muuttuvat. Levin eturinne avataan laskettelijoille 8.10., joten kyllä after skistä jo silloin pääsee nauttimaan täälläkin.

 

Palvelua ihmiseltä ihmiselle

Korona on koetellut ravintolan alkua, sillä yritys avasi syksyllä 2019 juuri ensimmäisen koronatalven alle. Pandemiasta huolimatta henkilökunta on pysynyt samana ja keskinäinen luottamus pelaa.

– Gastro K:n ravintolapäälliköksi on nimitetty Teemu Turunen, joka on ollut ihan alusta asti tässä ravintolassa mukana. Salin puolella meillä jatkaa myös Lotta, joten täällä ollaan kaikki paikalla.

– Henkilökunta osaa työnsä, on rentoa ja välittävää, tunnelma on lämmin ja ennen kaikkea ruoka on hyvänmakuista ja maistuvaa. Ei se ole sen kummempaa kuin palvelua ihmiseltä ihmiselle!

– Meillä ovat todella kovat odotukset nyt tämän tulevan ruskan suhteen, sillä vielä toistaiseksi täällä mennään ilman rajoituksia ja Lapissa ollaan perustasolla koronan suhteen. Meillä on turvallista ruokailla ja istua iltaa, on tilaa ja käytössä muun muassa kaksi mukavaa kabinettitilaa, joissa voi vaikka pitää kokouksia. Olisi vihdoin muutenkin ihanaa saada elää sesonki ilman mitään ravintolarajoituksia, huokaa yrittäjä Paloniemi.

 

Parasta on ravintolatyö

Riitta Paloniemen oma intohimo on nimenomaan asiakaspalvelussa ja salityöskentelyssä.

– On aivan ihanaa, kun saa palautetta suoraan. Korona on vain vienyt meiltä niin paljon, ja nyt olisi taas korkea aika normalisoitua ja antaa ihmisille mahdollisuus varata pöytä ravintolasta, syödä hyvin ja juhlistaa iltaa, laittaa lilaa luomeen ja parempaa päälle. Ulkona syöminen on juhlahetki koko perheelle ja jää lapsienkin mieliin.

– Me toimimme sesonkipaikkakunnalla, joten mikään viikko ei täällä ole täysin toisensa kopio, asiakaskunta vain vaihtuu laidasta laitaan. Korona toi ison epävarmuuden, tuloja jäi saamatta eikä vieläkään ole käsitystä tulevasta, paljonko saadaan paikkakunnalle asiakkaita vai tuleeko taas joku täysstoppi. Silti en vaihtaisi alaa ja tällä porukalla on ihan parasta tehdä töitä. Olen todella kiitollinen tälle omalle uskolliselle työporukalle, yhdessä menemme eteenpäin.

Jaspis Toivonen

 

https://gastrok.fi/

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas