Levinyt!
 

Levin Teräsmiehet kohti Tallinnaa

04.08.2021

Leviläiset triathlonistit eli Santeri Hänninen ja Juuso Laitinen astuvat keskiviikkona 4.8. Kittilässä lentokoneeseen ja lauantaina 7.8. kaksikko starttaa klo 6.30 Tallinnassa täysmatkan Ironman-kilpailuun.

santeri ja juuso

Santeri Hänninen ja Juuso Laitinen

 

Urakka alkaa 3,8 kilometrin uinnilla, joka sujuu Laitisen arvion mukaan noin tunnissa. Sitten pääsee kuulemma melkein kuin lepäämään eli seuraavat 180 kilometriä kuluvat pyörän satulassa.

Juuso Laitinen kertoi, että hänellä on kulunut pyöräilyosuuteen 5 tuntia 11 minuuttia, nyt on tavoite alle 5 tunnissa, noin 4 h 50 minuuttia miellyttäisi kittiläläistä urheilijaa.

– Juoksu on paha eli lopuksi mennään täyspitkä maraton rapiat 42 kilometriä. Olisin onnellinen ja tavoitteeni on lähempänä 9 kuin 10 tuntia, sanoi Juuso Laitinen.

Juuso Laitinen kilpailee sarjassa miehet 30–35 -vuotiaat.

Santeri Hänninen sanoo, että tavoite on voittaa Tallinnassa oma sarjansa eli miehet 25–29 -vuotiaat ja sijoittua kokonaiskisassa mahdollisimman kärkeen.

– Viron taso ei ole kovin kova, joten sikäläiset kilpakumppanit eivät pelota. Lajia harrastetaan paljon kovempi tasoisesti muun muassa Ruotsissa ja Tanskassa. Tallinnassa en ole ennen kilpaillut, ensimmäistä kertaa mennään sinne, ja osallistujia on kaikkiaan noin 3 000 eli se on tämän kauden suurimpia kisoja.

Jos haluaa seurata tarkemmin Lapin miesten kilpailun kulkua, niin kannattaa ladata kännykkäänsä Ironman Tracker -sovellus. On kuulemma toimivampi ja nopeampi tapa seurata kilpailun kulkua ja tuloksia kuin kilpailun omat nettisivut (ironman.com).

Juuso Laitinen kilpailee lauantaina numerolla 613 ja Santeri Hännisen kilpailijanumero on 35.

 

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023