Levinyt!
 

Puuhapäivänä kirmailtiin temppuradalla ja tunnusteltiin norsun räkää

04.08.2021

Hellettä pakoon Sirkan koulun liikuntahallin viileyteen

Heinäkuun helteestä huolimatta, tai ehkäpä juuri siitä johtuen, Sirkan koulun liikuntahallissa käy melkoinen vilske, kun joukko iältään alle kouluikäisistä alakoululaisiin touhuaa Erityislasten Omaiset ELO ry:n ja Kittilän Nuorisotoimen järjestämässä puuhapäivässä 7.7.

erto_puuhapv

– Lapset ovat todenneet, että oli mukava tulla hellettä pakoon sisätiloihin ja viileässä liikuntahallissa touhuaminen on kivaa vaihtelua uimiseen ja rannalla loikoiluun, kertovat tapahtuman puuhanaiset Miia Lapinniemi ja Tiina Puljujärvi. 

Sirkan koulun liikuntahalli on toden totta mukavan viileä, mutta hien sielläkin saa pintaan esimerkiksi temppuradan tai kiipeilyseinän haasteissa. Merenneitolaguunissa lapset testaavat tietämystään ötökkätehtävissä, ja aistiteltassa puolestaan ihmetellään, miltä tuntuvat kädessä elefantin räkä, vompatin kakka, karvamadot ja merisiilit. Peter Panin askartelupisteessä valmistuu upeita paatteja, joiden pinnalla pysymistä pääsee testaamaan ulkona olevassa vesiastiassa.

 

Kesätyöntekijöiden mieluisa projekti

Idea kesäisestä puuhapäivästä jäi kytemään tammikuisen Erityislasten Omaiset ELO ry:n puuhapäivän tiimoilta.

– Tammikuinen tapahtuma oli tosi kiva, ja mietimme, että olisi mukava järjestää kaikille avoin kesätapahtuma, Miia Lapinniemi ja Tiina Puljujärvi toteavat.

Kittilän Nuorisotoimella teatteria ohjaava Puljujärvi kehitteli ideaa vielä niin, että projektiin otettiin mukaan Kittilän kunnan kesätyöntekijöitä.

– Ajattelin, että olisi hauska idea ottaa kesätyöntekijät tähän projektiin. Heillä on kahden viikon työkokeilujakso, ja he ovat olleet ideoinnista lähtien mukana puuhapäivässä. Teeman päätimme toukokuussa, ja puuhapäivää edeltävän viikon torstaina aloitimme suunnittelun ja askartelun, kertoo kesätyöntekijöiden ohjaajana toiminut Puljujärvi, jolle nuorten kanssa työskentely on tuttua erilaisten kulttuurikurssien ja kerhojen vetäjänä.

 

Vertaistukea, virkistystä ja kivaa tekemistä perheille

Erityislasten Omaiset ELO ry on lappilainen, jo 20 vuotta toiminut vertaistukiyhdistys, joka tarjoaa Lapissa oleville erityislapsiperheille vertaistukea, virkistystä ja monenlaista hauskaa toimintaa kuudessatoista Lapin kunnassa.

– Tapahtumat ja aktiviteetit vaihtelevat kunkin alueen tarpeiden ja toiveiden mukaan. Toimimme yli kuntarajojen sekä yli diagnoosirajojen, ja toimintamme on avointa kaikille, joskin muutamat tapahtumat ovat vain jäsenille. Toiminnassamme on mukana noin 500 henkilöä, joista jäseniä on 200. Meitä työntekijöitä on viisi, kertoo aluetyöntekijä Miia Lapinniemi, jonka vastuualueena ovat Enontekiö, Muonio ja Kittilä.

ELO ry:n elokuisia tapahtumia ovat perheiden ruskavaellus Muonion Särkitunturissa sekä dokumentti- ja lyhytELOkuvahetki Kittilän Kotilossa. Syyskuussa ELOmiehet minigolfaavat Levin Seikkailupuistossa ja äidit ja lapset puolestaan kesäkelkkailevat Levillä. Syyskuussa starttaavat liikuntakerho sekä luovan toiminnan Luovis-kerho.

Nämä syksyn tapahtumat ja kerhot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Lisätietoja Miia Lapinniemi p. 044 097 4040 tai miia@erityislastenomaiset.fi.

www.erityislastenomaiset.fi

Virpi Kallio

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas