Levinyt!
 

Tuhlaajapoika Bike Challenge saapui maaliin!

07.07.2021

Ajomies polkemassa.

Hikisen helteisissä tunnelmissa kurvasi fillarillaan Ville Liimatainen Hullun Poron pihaan torstaina 1.7. klo 17.00. Ja aika yllättynytkin oli mies, sillä edellisenä päivän oli huikea pyörämatka alkanut Kemistä klo 12.23. Mutta voisiko hän vähän valaista, mistä nyt olikaan kysymys?

'Villeajomies

– Kaikki oikeastaan alkoi siitä, että himoitsin uutta polkupyörää tuossa jo keväällä, kun piti saada liikettä niveliin. Enkä sitten mitään kauheasti treenannutkaan fillarilla, muutamia parinkympin lenkkejä tein ja kerran polkaisin 50 kilometriä ja sekin oli jo kova meikäläiselle. Mutta sitten tuli mieleen, että tällaisen promokeikan voisin tempaista ihan omaksi huvikseni eli noin vuorokaudessa Kemistä Leville

Ville Liimatainen on muusikko ja laulaja, joka keikkailee Ajomiehet yhtyeensä kanssa. Viime syksynä julkaistiin single Tuhlaajapoika, joka on todella mukavasti soinut suomalaisten spotifyssa ja youtubessa. Ikävä keikkaestradeille on jo ollut kova, mutta kyllä tämä tästä nyt lähtee nousuun.

– Juhannuksena päästiin pitkästä aikaa lavalle Kemissä Rantamakasiineilla, se oli yhdeksään kuukauteen ensimmäinen live-esiintyminen ja tuntui hyvälle. Ruskalla 9.9. meidät nähdään sitten täällä Levillä Areenalla. Ja nyt suunnataan myös studiolle uuden levyn tekoon.

Villen fillarointitempaus oli otsikoitu nimellä Tuhlaajapoika Bike Challenge, ja siinä tuli todistettua, että vastatuulessa ja paarmoista huolimatta Kemistä pääsee omin voimin rapiassa vuorokaudessa Leville. Takaisin ei Liimatainen aio kuitenkaan pyörällä ajaa, vaan liftaa huoltojoukkona toimineen puolisonsa autoon.

 

Sitkeästi perille.

Lapin helteet hyökkäsivät juuri sopivasti Liimataisen liikuntatempauksen aikaan.

– Eikä kauheasti menoa viilentänyt ensimmäisen 70 kilometrin vastatuulikaan. Sitten tuli vähän hidastetta, kun poljin irtosi ja jouduin palaamaan noin 10 kilometriä takaisin, pyörää piti taluttaa ja Pirita etsi varaosia, Tervolassa saatiin onneksi remontti tehtyä.

– Rovaniemen jälkeen alkoi hyydyttämään, mutta onneksi löytyi sopiva laavupaikka, virittelin itseni ja makuupussin riippumattoon ja sain sellaiset liki viisi tuntia unta. Meinasi olla jopa kylmä, sillä kamppeethan olivat hikimärät. Matka jatkui aamulla ja Lohinivassa pidin varsinaisen energiatankkauksen, meni kahvia, parit munkit ja jätskit.

Pyöräily jatkui kohti Kittilää. Pitkillä Lohinivan suorilla meinasivat paarmat koitua kohtaloksi.

– Siis ei ollut todellista, miten kauheasti niitä oli! Epätoivo hiipi mieleen ja soitin jo kaverillekin, että jospa heittäisin tämän leikin kesken. No onneksi hän kannusti ja sanoi, että mitä hulluja, kun on jo reilusti yli puolimatkaa tultu, et nyt enää voi keskeyttää. Ja Kaukosen jälkeen tuntui jo, kuin olisi perillä, paikat oli tuttuja, kun sen verran monta kertaa on tästä autolla ajettu, ja nälkäkin tuli.

Liki 300 kilometriä oli sitten vihdoin takana, kun Ville Liimatainen pääsi Hullun Poron pihalle. Paikat olivat jäykkinä, ahterissa tuntui, pyöräilyhousutkin piti matkalla kääntää, onneksi satulassa oli pehmusteita, ja mies itse perillä vielä ihan tolkussaan ja pystyssä.

– Olo on nyt samaan tapaan epätodellinen, niin kuin aikanaan armeijassa, kun kova fyysinen suoritus on takana ja hommasta selvittiinkin hengissä.

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas