Levinyt!
 

Pate Mustajärven uusin levy laittaa ihmisen sukat pyörimään

27.03.2015

Popeda jyrää Lapissa.
Muusikko Pate Mustajärvi on pakertanut viimeisen vuoden uusimman sooloalbuminsa kanssa, joka tulee myyntiin perjantaina 27. maaliskuuta. Taivas on täynnä -levyn julkistuskeikka vedettiin 25.3. keskiviikkona Klubilla Tampereella.
Ja silti, huolimatta uutuudestaan, Pate Mustajärvi lähtee Lappiin kera Popedan. Pääsiäisen kahta puolta Popeda jyrää entisellä mallillaan Leviltä Saariselälle, ja Ylläksen sekä Rukan kautta takaisin Leville.

Pate ite
- Onhan tämä vähän hullua, että juuri on tehty levyllinen hienoja biisejä ja sitten niitä ei esitetäkään, vaan lähdetään Popedan kanssa baanalle! On kiva kuitenkin tulla Lappiin, pikkusen jännittääkin taas, miten siellä otetaan vastaan. Mutta puhtaasti Popedalla painetaan ja bändi on hyvässä vireessä, tulee hyviä vetoja, lupaa solisti.
Popeda keikkailee keväällä 1.4.–2.5., sitten alkaa kesäputki festareineen13.5.–9.8., ja vuoden viimeinen koitos syysmyrskyistä pikkujoulukauteen 2.10.–13.12. Levillä Hullu Poro Areenalla Popedaa kuullaan pariin otteeseen eli 1. ja 5.4. Jospa jonnekin rakoon mahtuisi vielä Paten Taivas on täynnä -kiertue...

Yläasteella, nyt ihan soolona.
Pate Mustajärvi sanoo, ettei Popedalla ole vaihtoehtoa, sen ehdoilla mennään, kun kyseessä Popeda, se on kuulemma vähän sama kuin AC/DC on AC/DC, ei voi olla muuta.
- Mutta sitten siirrytään ikään kuin yläasteelle, kun teen omaa soolojuttua. Ja nyt on aika hyvä olo. Uusi albumi on vaan yksinkertaisesti hyvä. Siitä iso kiitos ja kunnia kuuluu tuottaja Mikko Kangasjärvelle, joka löysi huipputekijöitä tälle levylle. Se käväisi jopa Islannissa, jossa mukaan äänitettiin vähän puhaltimia. Levyllä soi muun muassa myös jouhikko ja Kalle Alatalon banjo.
Taivas on täynnä -levy sisältää nasevaa ja vangitsevaa lyriikkaa, sanataiturointia parhaimmillaan. Sanoituksien tekijät eivät kaikki hekään ole edes Patelle tuttuja, ja yllättävästi monta naista on oivaltavien tekstien takana. Kappaleet ovat valikoituneet levylle sisältönsä perusteella kohti aikuisempaa draaman kaarta. Levyn 13 biisiä osuvat ja uppoavat. Sanat haastavat kuuntelemaan ja sävelet sekä Paten melodisen soiva ääni nostavat tämän äänitteen niiden levyjen joukkoon, joita jaksaa kuunnella useampaan kertaan, yllättyen samalla joka kerralla.
- En ole koskaan tavannut Eija Hinkkalaa tai Sana Mustosta, mutta teksti puhutteli. Levyllä on huimia tarinoita, ja osa jopa ihan tosia. Yhden sellaisen teksti on Kotijoki, joka on lähtöisin Nina Granrotin kynästä, kertoo Pate.
(Jaspis)

Taivas on täynnä info.


Levy vilisee tunnettuja tekijöitä kuten Jay Havanna (Suurlähettiläät), Esa Eloranta (Garbo), Jukka Poijärvi, ja Juha Tapio (nimibiisin sanat ja sävel).
Tuottaja on Mikko Kangasjärvi, levy on äänitetty ja miksattu Headline Studiolla Tampereella 3.3.2014 –16.2.2015. Äänitys ja miksaus: Jani Viitanen. Matti Kallio äänitti omat soittimensa Fireland Reykjavik Studiolla. Digitaalinen editointi: Jani Viitanen ja Jari Latomaa. Masterointi: Pauli Saastamoinen / Finnvox Studiot.
A&R ja tuotantokoordinaattori: Aapo Hellman, Ratas Music Group. Valokuvat: Harri Hinkka ja Kari Lahtinen. Graafinen suunnittelu: Kari Lahtinen. Vastaava tuottaja: Epe Helenius.
Levyn eri instrumenteissa muun muassa Lacu Lahtinen, Kalle Alatalo, Klaus Erik Wirzenius, Mika Lamminsivu, Jari Latomaa, Pekko Käppi, Matti Kallio, Jyrki Telilä, Antti Heerman, Anssi Tikanmäki, Masa Orpana.

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas