Levinyt!
 

Midnight Sun Rail Jam t– laskettelua keskiyön auringon alla

07.07.2021

Harvinaista herkkua juhannukseen.

Laskuväen suureksi iloksi Gondolin ja Westin väliselle siirtymälle nousi juhannusviikonlopuksi kesäparkki, jossa kisailtiin pienimuotoisesti juhannusaattona sekä haikattiin ja laskettiin auringonpaisteessa rennosti vielä seuraavakin päivä.

'Rail

– Midnight Sun Rail Jam onnistui erinomaisesti. Ajatuksena oli tarjota ainutlaatuista ja yllätyksellistä tekemistä etenkin lapsille ja nuorille Levin juhannukseen. Rinne kiinnosti erittäin paljon, ja palaute osallistujilta on ollut todella positiivista. Ja itse olosuhteesta saatiin oikein hyvä. Tulevaa ajatellen laskeminen on ehdottomasti mukana juhannuksen Outdoor -kokonaisuutta suunniteltaessa, toteaa Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

 

Talkoolaiset tärkeässä roolissa.

Yhdessä Levi Ski Resortin kanssa tapahtumaa oli järjestämässä lumilajiseura Levi Ski Club, joka tekee merkittävää työtä perehdyttäen lapsia ja nuoria alppi- ja freestylelajeihin sekä edesauttaen alppilajien kilpailutoimintaa Suomessa.

– Tässä tapahtumassa talkoolaiset huolehtivat molempina päivinä esimerkiksi lumialueen suolaamisesta, suorituspaikkojen eli hyppyreiden ja reilien kunnosta sekä alueen valvomisesta, jotta lapset pystyivät laskemaan turvallisesti. Talkooryhmä järjesti lisäksi perjantai-illan ohjelman makkaranpaistoineen unohtamatta liioin äänentoistoa sekä tapahtuman juontamista. Talkoolaisten työpanos on seuran toiminnan kannalta korvaamaton, kiittää Levi Ski Clubin hallituksen jäsen ja freeride-toiminnassa mukana oleva Sirpa Kangas.

Lauantaina talkoolaiset porrastivat vuorojaan, ja alue oli valvottuna koko päivän. Aamun ensimmäiset talkoolaiset aloittivat päivän lapiohommilla.

 

Vähän outoa, mutta siistiä!

– Me vanhemmat aloitimme juhannuspäivän lapioimalla lunta aamulla puoli yhdeksän aikaan. Laitoimme hyppyrit ja reilit kuntoon, ja perheemme Eero-isä opetteli suolaamistakin. Sitten valvoimme toimintaa loppuvuoromme ajan. Kivan erilainen juhannus, toivottavasti tästä tulee perinne, toteaa Aina Maria Suominen.

Perheen lapset 8-vuotias Annareetta ja 10-vuotias Pyry ovat aktiivisia laskijoita ja kuuluvat Levi Ski Clubiin. Isoveli Aaron puolestaan valmistui keväällä alppilukiosta ylioppilaaksi ja hiihdonopettajaksi.

– Lasken itsekin ja minut löytää talvisin myös takamaastoista. Eero-isä laskee vähemmän, vain kauniina kevätpäivinä, Aina Maria Suominen nauraa.

Kun vanhemmat hoitivat kesäparkin talkoopestiä, perheen lapset nauttivat yhtäkkiä takaisin tulleesta talvesta.

– On vähän outoa, mutta tosi siistiä laskea keskellä kesää. Laskemisessa on hauskaa tekeminen ja kavereiden kanssa oleminen. Toiset meistä kilpailevat, ja se on itsestä kiinni, haluaako kisailla. Itse haluan oppia uusia temppuja. Meillä on ryhmässä rento meininki, ja on pääasia, että kaikilla on kivaa, kertoo Pyry Seppälä.

Virpi Kallio

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas