Levinyt!
 

Pyykkiä pesevät Kittilässä nyt uudet pesulayrittäjät

07.07.2021

Uusi liikenimi, vanha tuttu yritys.

Kittilän Pesulana tunnettu yritys kirkonkylällä Ala-Kittilässä on vaihtanut omistajia. 1.7. alkaen pesulapalveluita tarjoaa Kittilän Pesu ja Kuljetus Oy, sillä Maria Hakoköngäs on yhdessä miehensä Laurin kanssa siirtynyt yrittäjiksi. Työmaahankin on tutustuttu jo reilun kuukauden verran ennakkoon, joten koneet ja tilat ovat tulleet jo pikkuhiljaa tutuiksi. Lisäksi edellinen omistaja auttaa ja konsultoi vielä käytännön toimissa.

pesula

Maria Hakoköngäs on ehtinyt olla monenlaisissa töissä niin maatalouden parissa kuin hotelli- ja ravintola-alallakin.

– Nyt on hienoa, ettei enää tarvitse koostaa omaa elantoaan monista pienistä pätkistä, vaan on yksi ja sama työmaa, jonne mennä jokainen arkiaamu. Pesulassa on niin paljon erilaisia työvaiheita, ettei täällä ehdi kyllästyä. Aika kuluu nopeasti, sillä tämä on oikeasti sellaista puuhakasta hommaa, jossa on useita eri vaiheita, ja sellainen sopii minulle.

Marian aviomies Lauri on puolestaan ollut kuljetuspuolella jo pitkään ja nyt on aloitettu ensimmäinen yhteinen liikeyritys. Edelleenkin auton rattia saa Lauri kääntää, sillä hän hoitaa pyykkien kuljetukset, ja muutakin kuljetuspalvelua on tsuunnitteilla, sillä myös liikennelupa on haussa.

 

Pestään ja myös vuokrataan.

Maria Hakoköngäs esittelee innoissaan tehokkaita pesukoneita, joita on yhteensä 10 kappaletta. Isompaan pesukoneeseen menee jopa 100 kiloa kerrallaan pestäviä tai 35 kelkkahaalaria yhtä aikaa. Lisäksi pesulan tiloissa hurraavat kuivausrummut ja mankelit.

– Oma lempikoneeni on kuitenkin tämä iso mankeli, joka imaisee sisäänsä lakanan, mankeloi sen ja lopuksi vielä viikkaa sen siistiin pakettiin. Pesulan koneet ovat jo hyvin palvelleita, mutta ne ovat lujaa saksalaista laatua eikä kuulemma tarvitse pelätä, että särkyisivät, ne kestävät varmasti vielä meidän jälkeenkin.

Pesula siirtyi nyt kesäsesongilla uusille omistajilleen, joten matkailupuolella on vähän rauhallisempaa, mutta kyllä kesälläkin pestävää riittää niin yrittäjille kuin taloon yrityskaupassa siirtyneille työntekijöillekin.

Kittilän Pesu ja Kuljetus Oy hoitaa ja pesee Kittilässä kaikki konepestävät tekstiilit ja liinavaatteet, samoin pienemmät matot pestään täällä, työvaatteet ja yleensä kaikki muut vesipesua kestävät. Isommat matot lähtevät täältä edelleen isompaan pesulaan, mutta tätä kautta nekin saadaan toimitettua puhtaina takaisin asiakkaalle. Kemiallista pesua ei tehdä, vaan ne lähetetään puhdistettaviksi Rovaniemelle.

– Pesulapalvelut ovat tarjolla niin yksityisille asiakkaille kuin laitoksillekin. Lisäksi meiltä voi vuokrata liinavaatteita ja myös esimerkiksi isoihin perhejuhliin vuokrataan pöytäliinoja. Hääpukujen silitystä en ihan vielä uskalla luvata, mutta sekin päivä saattaa vielä tulla, sano Maria.

Kittilän Pesu ja Kuljetus Oy palvelee arkisin maanantaista torstaihin klo 8–16 ja kesäperjantaisin klo 14:ään, mutta suunnitelmissa on vähän vielä pidentääkin aukioloaikoja, jotta päivätöissä kulkevat ehtivät myös asiakkaiksi.

– Ja meillehän voi tuoda pestävää niin kauan kuin tuo ulko-ovi on auki, yleensä täällä ollaan paikalla vielä sulkemisajan jälkeenkin. Lisäksi, jos tarve on liinavaatteille esimerkiksi Leville, niin työpäivän päätteeksikin vielä omalla kotimatkalla voimme kuljettaa ja tuoda tullessamme, sano Maria.

Yrittäjäpari asuu Könkäällä, joten Levi on sopivasti matkan varrella.

 

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas