Levinyt!
 

Lumi on paketoitu

16.06.2021

Ennätysmäärä jemmassa talvikauden alkuun.

Levin kesän lumisäilöt ovat Levin Eturinteillä, Koillisrinteillä sekä Levi Black -rinteessä. Lunta Levillä säilötään sekä ensi talvikauden avausta varten, joka alkaa jo 8.10., että 19.-21.11. kisattavaa Levin maailmancupia varten.

lumi

Keväinen lumen keräys ja lumen säilöntä huopien alle odottamaan talvea on jo muodostunut perinteeksi Levin hiihtokeskukselle. Ensimmäiset säilölumikasat Levi Black –rinteeseen tehtiin keväällä 2016, jolloin lunta säilöttiin 30 000 kuutiota alppihiihdon maailmancup -kisoja varten. Tänä vuonna tavoitteena on säilöä lunta viime vuottakin enemmän, jolloin lunta säilöttiin yhteensä lähes 150 000 kuutiota.

– Lunta säilötään nyt kolmeen eri paikkaan. Levi Black -rinteeseen ja Eturinteille tulee molempiin kolme kasaa ja Koillisrinteille yksi kasa. Kaikkiaan tavoitteenamme on säilöä lunta noin 200 000 tuhatta kuutiota, mutta lopullinen lukema tarkentuu, kunhan lumet on saatu säilöön sekä mitattua dronella kasojen koko, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

– Levi Blackin säilölumikasat ovat varattu alppihiihdon maailmancupia varten, mutta Eturinteiden ja Koillisrinteiden säilölumet ovat talvikauden avausta varten. Siten voimme jälleen tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden lasku- ja hiihtokauden avaukseen jo lokakuun alussa. Eturinteelle säilölumista rakentuu kauden alkuun laskettelurinne sekä alkukauden parkki, kun taas Koillisrinteiden lumilla pääsemme puolestaan avaamaan säilölumiladun samaan aikaan laskettelukauden avauksen kanssa, paljastaa Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

 

Lumen säilönnän tekniikka.

Lumen säilöntä on tullut tärkeäksi osaksi hiihtokeskusten lumi-infrastruktuuria. Säilöntä on ympäristöystävällinen teko, sillä hyödyntämällä säilölunta seuraavalla kaudella, vähentää se myös lumetuksen tarvetta alkukauden lämpöisemmissä olosuhteissa.

Lumi kerätään talteen rinnekoneiden avulla isoiksi kasoiksi, jonka jälkeen niistä muotoillaan tiiviitä paketteja. Haastavin työvaihe on lumen peittäminen. Lumikasat peitetään fleecen tapaisilla huopakankailla myös huopien saumat teipataan tiiviisti yhteen. Levillä kokeillaan tänä vuonna toista kertaa myös suomalaisen Snow Securen kehittämää säilöntätekniikkaa, joka hyödyntää peittomateriaalina talojen rakentamisestakin tuttua Finnfoamia.

Levin hiihtokeskuksen talvikausi 2021/2022 avataan 8. lokakuuta, jolloin Eturinteillä pääsee laskemaan ja säilölumiladulla hiihtämään.

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas