Levinyt!
 

Polar Lights Toursilla uusia majoitus- ja ravintolapalveluita myös karavaanareille

16.06.2021

Kesäksi avataan pop up -ravintola ja eräleirintäpalvelut.

Vuodesta 2008 hevos- ja rekikoiratilaa luotsanneelta Päivi Hiukalta eivät ideat lopu kesken. Juhannuksena yrittäjä avaa Levin pohjoispuolella Veitservasassa, Muoniontien varressa sijaitsevalla tilallaan pop up -ravintolan.

lumi

Viime talvena valmistuneet erämökit tarjoavat upean yöpymiskokemuksen vihreän metsän keskellä, ja karavaanareiden iloksi tilalta saa juhannuksesta lähtien myös eräleirintäpalveluita. Tuttujen hevos- ja huskyohjelmien lisäksi tilalla on mahdollisuus monenlaiseen aktiviteettiin kuten maastopyöräilyyn, suppailuun ja melontaan.

 

Yö riippumatossa, teltassa, matkailuajoneuvossa tai erämökissä.

Polar Lights Toursin tälle kesälle lanseeraama eräleirintä palvelee automatkailijoita. Viisi paikkaa matkailuautoille ja -vaunuille sijaitsevat laajalla maatilan piha-alueella hyvin turvavälein. Alueella on kemiallisen wc:n ja harmaaveden tyhjennysmahdollisuus. 35 euron vuorokausihintaan sisältyy kammin tulisijan ja kaasugrillin käyttö sekä koiratarhavierailu. Eräleiriläiset voivat vuokrata ja lämmittää itse tynnyrisaunan 10 euron hintaan. Henkilöautolla liikkuvilla on mahdollisuus vuokrata perinteinen teltta tai vaikkapa eksoottinen riippumatto yöpymiseen.

Mikäli toiveena on yöpaikka oikeine lattioineen ja suurine ikkunoineen, silloin oikea valinta on metsän keskellä sijaitseva 21 neliöinen erämökki. Viisi sympaattista mökkiä sijaitsevat 1.5 km päässä tilalta ja kulku sinne käy vaikkapa fatbikella, jonka käyttö kuuluu majoituksen hintaan. Kyyti järjestyy myös maastoautolla ja talvella moottorikelkalla, hevos- tai porokyydillä, valjakkokoirien vetämänä tai vaikkapa liukulumikengillä.

Erämökkien seinillä on aurinkokeräimet, jotka keräävät energiaa akkuja varten, ja mökeissä on invertterit, joiden avulla kännykän ja tietokoneen lataaminen onnistuu. Mukavuutta majoittumiseen tuovat ekovessat sekä kantovesi käsien ja kasvojen pesemiseen.

– Erämökki on astetta parempi kuin glampingmajoitus. On ihana tunne herätä aamulla keskellä metsää ikään kuin olisi teltassa, mutta sitten huomaa, että ei tarvitsekaan könytä teltan oviaukosta ulos, Päivi Hiukka nauraa.

Heinäkuuhun saakka mökeissä voi ihmetellä pohjoisen yötöntä yötä, ja elokuun lopun pimenevissä illoissa kattoikkunasta on mahdollisuus ihastella revontulia. Talven tullen reposia kelpaa tuijotella pellettitakan suloisessa lämmössä.

 

Paikallisia herkkuja Metsolassa ja pop up -ravintolassa.

Kivenheiton päässä erämökeistä nököttää Metsola-ravintola, joka on kuin viihtyisä olohuone keskellä metsää. A-oikeuksien Metsolassa tarjoillaan mökkimajoituksen hintaan kuuluva aamupala ja iltapala, ja lisämaksusta siellä voidaan järjestää muitakin ruokailuja. Tilan voi vuokrata myös yksityiskäyttöön.

– Metsolassa voi yöpyä ja esimerkiksi kahden päivän huskysafarilaiset majoittuvat täällä. Tilassa on kaasuhella, puuhella, jääkaappi ja wc. Talvella idyllinen Metsola poro- ja joulupukkiohjelmineen on ollut suosittu perheiden keskuudessa. Metsola on rakennettu Levi Hotel Span vanhan suksivaraston hirsistä, kertoo Päivi Hiukka iloiten hirsien uudesta elämästä.

Juhannuksena Polar Lights Toursin pihapiirin kammiin avataan pop up -ravintola, joka on avoinna päivittäin klo 11–15, mutta tarvittaessa myös pidempään, mikäli asiakkaita ja myytävää riittää. Myynnissä on vegaaninen burgeri, poroburgeri, suolainen ja makea piirakka, kahvia, teetä, kaakaota ja virvokkeita. Ravintolassa on A-oikeudet, ja iltaisin se toimii tunnelmallisena tulistelu- ja illanviettopaikkana alueella majoittuville karavaanareille ja mökkiläisille.

Virpi Kallio

 

www.polarlightstours.fi

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas