Levinyt!
 

Laurin ja Joonaksen ikioma Lost Tacos vie Meksikoon

16.06.2021

Korona-aika poikii hyviäkin juttuja.

Levillä jo pitkään yhdessäkin ruokaa laittaneet keittiöammattilaiset Lauri Närhi ja Joonas Mantila ovat aloittaneet itsenäisinä yrittäjinä ja avanneet meksikolaista ruokaa ja baaritunnelmaa tarjoavan ravintolan Lost Tacos.

lost_tacos

Asiakaspaikkoja on sisällä 70 ja etupihan terassille sopii vielä lisää. Sijainti on loistava, sillä ollaan entisen kahvilan paikalla apteekin ja marketin välissä.

– Tässä vierailee tontilla parhaaseen sesonkiaikaan jopa tuhansia kävijöitä päivän mittaan. Oli onnea, kun hoksattiin tilan olevan vuokrattavissa. Oma ravintola meillä oli ollut mielessä jo pitkään ja nyt tuli aika toteuttaa se, kertoo Joonas Mantila.

Kaverukset eivät ole ainoastaan taitavia kokkeja, vaan myös remonttivälineet, sahat, vasarat ja porakoneet pysyvät hyppysissä sen verran hyvin, että tyhjästä liiketilasta on valmistunut tyylikäs ja samalla konstailematon meksikolaisravintola, jossa tarjotaan aitoja makuja sekä lautaselta että laseista. Mahdollisimman paljon onkin rakennettu itse.

Lost Tacos Taco Barin tyylin takana on ollut sisustusarkkitehti ja -suunnittelija Sisse Collander Kelkkaprojektista.

– Olemme kolmistaan viettäneet tiiviin noin kuusiviikkoisen rupeaman, kun on etsitty ja koottu tavaraa ja rakennettu. Kalusteita on teetetty muun muassa Rovaniemellä, jossa tuttu puuseppä on tehnyt pöytiä ja penkkejä määrä mitoin. Eri kirppiksiltä on löydetty tänne sopivia aarteita. Ja muun muassa osa tuoleista on turkulaisen ravintola Ludun perintöä meille, ja loput tuolit ovat Torilta. Ludussa iloittiin, kun heidän vanhat tuolinsa saivat uuden hyvän käyttöpaikan, kertoo Sisse Collander.

Lauri Närhi lisää, että koronan vaikutuksia on kuitenkin koettu siten, ettei ihan kaikkia haluamiaan materiaaleja niin vain löydykään kaupoista. Ihmiset tekevät ja harrastavat itse tosi paljon ja pulaa on ollut mm. puutavarasta. On myös ollut tavarantoimituksien viivästymisiä, jopa Suezin kanavan tukkeuma vaikutti tänne asti.

lostlogo

 

Kiinnostavia esineitä ja rentoa menoa.

Pääkallokuvallinen oviverho, joka on muuten hankittu New Yorkista, peittää näkyvyyden wc-tiloihin johtavaan pikkueteiseen. Niin miesten kuin naistenkin budoaarit on sisustettu pirtein värein ja hauskoin yksityiskohdin.

Ravintolan ulko-ovessa on jo pieni tarina ravintolan isännistä. Sisällä baarin etuosassa katse kiinnittyy upeaan kuusimetsäiseen seinään, joka on tapettia Photowallista. Baarin etuosassa on myös iso televisio, josta voi seurata tärkeimmät matsit.

– Meille voi tulla missä asussa vain, vaikka pipo päässä ja viihtyä saa syöden tai juoden tai molempien merkeissä. Lost Tacos on avoinna vuoden jokaisena päivänä klo 11–23, joten ei tarvitse arpoa, onko tämä avoinna.

Baarin takaosassa on someseinä, jonka iso tunturin päältä otettu maisema on Joonaksen kuvaama ja printattu Konto-akustiikkalevylle. Seinän tuntumassa roikkuvat keltaiset sombrerot, joita voi lainata selfieihin ja valmiina seinällä on myös hästäkki #areyoulosttacos.

Joonas Mantila on laajentanut omaa osaamistaan ja perehtynyt nyt myös baarimestarin tehtäviin. Drinkit ja juomat rakennetaan aitoihin aineisiin. Niinpä täältä löytyy tietysti aitoa tequilaa ja jopa meksikolaisia limonadeja on tulossa myyntiin.

Keittiön tilat ovat täynnä meksikolaiseen ruokatalouteen kuuluvia raaka-aineita. Vielä ei ole omaa chilikasvatusta, mutta senkin aika ehkä vielä tulee. Ravintolan ruokaa voi nauttia paikan päällä tai noutaa kotiin. Menu on maukas ja simppeli, josta jokainen kokoaa itselleen nälän suuruuden mukaan annokset.

– Ja kaikkein parasta tässä yrityksessä on nyt tietysti se, että saadaan soittaa sellaista musiikkia, mistä ite tykätään!

 

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas