Levinyt!
 

Jukka Kenttälän latukahvila avautui Utsuvaaran kupeeseen

27.03.2015

Suksilla tai kelkalla, jopa autolla.
Aivan Levin ympärystien kupeeseen, Utsuvaaran Lomakuruun, on avautunut viihtyisä Lomakurun Keidas, johon on helppo poiketa suksilla, moottorikelkalla tai autolla. Utsuvaaran reittien varrella, Levin ympärystien ja Koillisrinteeltä Sammun Tuvalle johtavan hiihtoladun vieressä sijaitsevan kodan terassilla on leppoisa nautiskella kevätauringon lämmöstä, kodan sisällä asiakkaita palvelee jo Levin Lapinkylästä tuttu mies, Jukka Kenttälä.

Utsunloma Kenttäläkota
Leppoisa kodan isäntä on palvellut matkailijoita Levillä jo 20 vuotta. Hänellä on 50 vuoden kokemus Levistä ja muistissaan vanhemmilta ja isovanhemmilta saatu perimätieto, joten kahvihetken ohessa voi kuulla myös mielenkiintoisia tarinoita Levin ja latukahvilan lähialueen historiasta.
- Lomakurussa on aikoinaan pidetty kesäisin lampaita, kuten myös huipun tuntumassa sijaitsevassa Lammaskurussa. Se on viihtyisä pysäkki kenelle tahansa. Latukahvilasta saa kahvia, teetä, kaakaota, mehua sekä tietysti leivonnaisia ja lettuja. Myymme myös makkaroita, jotka voi itse paistaa kotakeittiön tulella. Terassilla voi hyvällä omallatunnolla nautiskella myös omia eväitä, Jukka lupaa.

Liikepaikka kiinnostuneelle yrittäjälle.
Kahvilassa on lattialämmitys ja Altan liuskekivestä tehty kivilattia, ja keskellä loimuaa tunnelmallinen kotakeittiön tuli. Viihtyisän kodan penkkejä koristavat porontaljat, ja terassilla voi nautiskella kevätauringon lämmöstä. Pihapiirissä sijaitsevat tilavat ja siistit toiletit naisille ja miehille. Kodan voi varata myös yksityistilaisuuksiin vaikkapa kotaruokailun kera. Sisään mahtuu 30–40 henkilöä ja terassille liki toinen mokoma.
- Ensi kesänä maisemoin pihan ja teen lähiympäristöön poroajelureitit. Tuon myös poroja aitauksiin matkailijoiden ihmeteltäväksi. Kodan ympäristössä on 40 hehtaaria omia maitani, joten sinne mahtuu monenlaista ohjelmapalvelua. On harkinnut, että voin vuokrata kohteen myös ulkopuoliselle yrittäjälle, joten jos kiinnostaa, minulle voi soittaa numeroon 0400 250 694. Loppukevään pidän Lomakurussa omaa latukahvilaa.
Lomakurun Keidas sijaitsee South Pointin ja Draivin puolivälissä, joten se on tervetullut hengähdyspaikka Levin itäpuolelle. Vaikka se sijaitsee kaikilla välineillä tapahtuvan liikenteen solmukohdassa, aivan Levin ympärystien reunassa, paikka on rauhallinen ja ympärillä paljon koskematonta luontoa. Paikka sopii myös revontulten tarkkailuun, sillä Levin rinteiltä kajastavat valot eivät peitä niitä alleen.
(Timo Koivisto)

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas