Levinyt!
 

Käsin pesten kaara kiiltää

28.04.2021

Varikkokaarteen hallissa kura ja pöly saavat kyytiä

Hallissa pörisee painepesuri ja vesi lentää, kun Laihian Klopin reippaat autonpesijät Jukka Poti ja Veikka Ylitalo kuuraavat kuran ja maantiesaven sekä -pien ja metallihiukkasten alta esille ihan uudennäköisiä ajoneuvoja. Ne kummasti muistuttavat niitä autoja kuin ne olivat aikanaan ostohetkellä.
Kevät käy auton omistajan hermoon, varsinkin jos joutuu ajamaan sorateillä sadekelillä tai sulavan loskan aikaan. Auto on hetkessä sen näköinen, ettei sitä omakseen tunne ainakaan värin perusteella, muodosta ehkä jotenkin. Kuraa ja rapaa on joka puolella, sitä kuivuu myös ovien välipalkeissa ja sitä tulee sisälle jalkatilaan. Ikkunat ovat harmaina ja sisäpuolelta koiran kirsun ja lasten sormenjälkien peitossa.

klopit


Moni huuhtelee autonsa silloin tällöin omalla pihalla tai sitten vie huoltoaseman automaattipesuriin. Reippaammat omistajat tekevät kunnon puunauksen ihan itse, mutta huomattavasti helpommalla pääsee, kun antaa työn ammattilaisten käsiin.
Nämä ammattilaiset eivät tee autojen pesuja päätöikseen, mutta harrastuksena tätä tehdään sen verran kuin aikaa ja intoa riittää. Laatukin pysyy korkeana, kun töitä ei oteta vastaan määräänsä enempää. Kunnon kuuraus on hyvää vastapainoa päivätöille, ja kun työn tuloksen näkee heti, sekin palkitsee.
Hallissa ei harjakone hyrrää, vaan painepesurilla huuhdotaan pahimmat kurat pois, pintaa liotetaan ja seuraavaksi lisätään pesuaineet kehiin. Käsin hinkataan vielä pinnan pahimpia paikkoja ja taas huuhdellaan. Vanteet käydään käsiharjalla ja niihin tarkoitetulla liotusaineella läpi, taas huuhdellaan, sitten vielä vahataan ja kuivataan lopuksi koko komeus. Käsittely on auton maalipintaa säästävä ja kunnon vahaus antaa puolestaan lisäsuojaa.
Reilussa parissa tunnissa, jopa nopeammin, saa esimerkiksi lomalainen autonsa takaisin pihalleen kirkkaana ja kiiltävänä. Palveluun kuuluu useimmiten myös auton nouto pesuhalliin.

klopit pesu

Koirankarvat ja hajut saavat huutia

Laihian Klopin autopalveluihin kuuluu pesun ohella muun muassa autojen sisustan puhdistukset, penkkien pesut, koirankarvojen poisto, sisäkumimattojen pesut, tarvittaessa myös otsonointi, sillä saadaan epämiellyttävät hajut pois sisäverhoilusta.
Joskus tulee myös mieleen auton vaihto, silloin kannattaa miettiä auton myyntikuntoon tehtyä kohennuspakettia. Pieni sijoitus puhdistukseen kannattaa useimmiten, sillä se näkyy monesti paremmassa vaihtoarvossa.
Toisaalta tulee myös edullisemmaksi antaa ammattilaisten hoitaa sisäpesut ja muut puhdistukset oikeilla välineillä kuin hankkia itse kaikki tarvittavat työkalut ja aineet. Eikä kaikilla ole lisäksi mahdollisuutta edes pestä autoaan sisätiloissa. Täällä Lapissa ulkopesuaika on rajallinen eikä usein ole mahdollista käyttää lämmintä vettäkään.

Myyntilaskurilla hinta-arvio

Sikaa ei tarvitse ostaa säkissä, sillä Laihian Klopin nettisivuilla on hinta-arviolaskuri, joka kertoo, mitä mikin toimenpide maksaa. Hintaan vaikuttaa tietysti myös ajoneuvon koko, perushinnoittelu lähtee henkilöautoista ja kasvaa auton koon ja mallin mukaan.
Laihian Klopin palveluihin kuuluu myös muun muassa otsonaattorin vuokraus, kipillisen kuomuperäkärryn vuokraus sekä renkaan vaihdot.
Kaikki yrityksen palvelut ja hinnat löytyvät nettisivuilta, auton pesun tai muita palveluita voi varata kätevästi sähköpostilla (jukka@laihiankloppi.fi) tai soittamalla 040 722 3071/Jukka.

Jaspis Toivonen

www.laihiankloppi.fi

FB: Laihian Kloppi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas