Levinyt!
 

Näyttävä hevosvaljakko vaihtoehto limusiinille

20.03.2015

Hyvän mielen hevostila.
Kittiläläinen Päivi Vuollo-Uusisalmi oli lapsena allerginen hevosille ja sai vain unelmoida hevosharrastuksista, joissa koulukaverit kulkivat. Ennakkoluulottomalla asenteella Päivi selätti myöhemmin allergian siedätyksellä, ja aikuisena hän on ottanut takaisin sen, mitä lapsena menetti, hevosharrastusta on kestänyt jo 8 vuotta.

Päivi ja Passepartout
Uusisalmien tallilla Kittilässä majailee monikäyttöhevosia, joista musta suomenhevosen ja shiren risteytys Aapo on Päivin ensimmäinen. Se on kunnioitettava ilmestys, jonka säkäkorkeus on hulppeat 178 cm. Aapo on tallin johtohahmo, joka pitää muut hevoset ruodussa, ja filmitähti, sillä se esiintyy suomalais-venäläisessä Lumikuningatar-elokuvassa ja myös tulevassa savottatöistä kertovassa dokumentissa.

Terapiaan ja tuntitoimintaan.
- Hevosemme ovat isoja, mutta rauhallisia ja monikäyttöisiä, ne soveltuvat hyvin esimerkiksi ensikertalaisten ratsuiksi. Meillä käy paljon erityisryhmiin kuuluvia ratsastajia, jotka eivät pysty osallistumaan syystä taikka toisesta ryhmissä toteutettaville ratsastustunneille.
- Erityisryhmät ovat lähellä sydäntäni, minulla on psykiatrinen, lastenhoidon ja vammaistyön koulutus, lisäksi opiskelen vammaisratsastuksen ohjaajaksi. Käytämme hevosiamme myös murrosikäisten sosiaalipedagogisessa toiminnassa, asiakkaita tulee ympäri Tunturi-Lappia. Hevonen on rauhoittava ja aito ja siten hyvää seuraa. Käy meillä toki ihan tavallisia tuntiratsastajiakin, heistä huolehtii Maria Torvinen, jolla taas on ratsastusalan koulutus.

Patun vankkurikyydissä tyyliä ja tunnetta.
Uusisalmen hevosfarmilla asuu kuusi hevosta, ja sinne voi tuoda myös oman liinaharjansa hoitoon loman ajaksi tai vaikkapa kesälaitumelle. Tallin asukit asustavat puolet vuodesta ulkosalla, missä riittää tiluksia liikkua, sieltä tehdään myös heinät talveksi. Heti nurkan takana on myös hyviä ratsastusmaastoja ja tallin vieressä valaistu ratsastuskenttä.
Uusisalmen perheelle hevoset ovat elämäntapa. Päivin ja Joukon 10-vuotias tytär Fanni Noora omistaa upean nelivuotiaan irlannincobin, Passepartoutin eli Patun, jonka kanssa Päivi ja Jouko ovat järjestäneet muun muassa hääkuljetuksia, onpa upeiden vankkureiden kyytiin päässyt myös itse Joulupukki. Talvisin vankkureiden sijaan voi halutessaan valita menopeliksi myös kirkkoreen.
Patun vankkurikyyti on arvokas ja ikimuistoinen tapa juhlistaa tärkeitä juhlia, esimerkiksi häitä. Se on luonnonmukainen yhden hevosvoiman vaihtoehto limusiinille. Kuljettajana on yleensä Jouko, apumies valitaan tilanteen mukaan. Hääkuljetuksissa apumies huolehtii muun muassa morsiamen auttamisesta vankkureihin ja alas.
- Vaunuissa on mukavasti tilaa kuljettajalle, apumiehelle sekä kahdelle matkustajalle. Irlannincobit ovat jalostettuja vaunuhevosia ja kotonaan vetäessään kärryjä. Meidät voi varata erilaisiin tilaisuuksiin numerostani 040 512 8411, samaan numeroon voi ottaa yhteyttä, jos joku muu osa toiminnastamme kiinnostaa, Päivi vinkkaa.
(Timo Koivisto)

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas