Levinyt!
 

Kotimainen käsityötuote puhuttelee suomalaista asiakasta

07.04.2021

Käsityöyrittäjän kova vuosi

Kauniiden ja taidokkaiden korujen ja käyttötavaroiden keskellä päivystää asiakkaita hymyä kasvoilleen maskin takaa yrittävä Shoppi Craft&Design Lapland -liikkeen yrittäjä Anna-Riitta Kivistö.

– En olisi liikettä vuosi sitten avannut lainkaan, jos olisin osannut ennustaa, minkälainen vuosi tästä olisi tulossa. Mutta kun olin jo viisi vuotta liiketilaa täältä Leviltä etsinyt, ja se tuli sitten kohdalle, tartuin vain rohkeasti siihen kiinni, joten kovin helpolla en tästä nyt luovu, tuumaa Anna-Riitta Kivistö.

shoppi_a

– Viime kevät oli shokki, kun korona iski ja tunturi suljettiin. Vuosi sitten vielä esimerkiksi kasiviikko oli täysin erilainen kuin tänä kautena. Nyt tuntuu, että joka päivä on edellistä hiljaisempi. Mutta on tässä se hyvä puoli, että kaikki myymäni tuotteet ovat suomalaista käsityötä ja laatua, ne puhuttelevat suomalaisia ja ovat suomalaisten makuun.

Kivistö sanoo myös, että korona on muuttanut suomalaisten arvomaailmaa. Nyt arvostetaan käsillä tekemistä ja sellaisia tuotteita, mitä ei itse osata tehdä. Kaikenlainen käsillä tekeminen on nyt arvossaan.

– Shoppin tuotevalikoima on sellainen, että yhden tuotteen ostolla tukee kahta suomalaista käsityöyrittäjää, ja raha jää kotimaahan.

Lokakuussa Kivistö teki liikkeessään vielä yhden rohkean vedon ja vuokrasi lisää tilaa, kun seinän takana ollut tila vapautui. Se oli hyväksi, sillä nyt Shopissa on turvallisuusetäisyyksien pitäminen helpompaa, ja myyntituotteet on saatu väljemmin esille.

– Ja kun tilanne normalisoituu, on tuo uusi tilakin varmasti vielä enemmän tarpeen. Uskon, että kesästä tulee – ja siitä on pakko tulla – jo parempi. Ja pääsee ainakin ullkoilmaan myymään ja esittelemään.

shoppi_b

 

Yksinyrittäjän vapaus ja ankeus

Anna-Riitta Kivistö ei jää tuleen makaamaan, vaikka välillä on ottanut koville ja ottaa.

– Meillä on täällä Tunturi-Lapissa ollut hanke, Pelkkänä korvana, joka on tuonut lohtua. Siinä on voinut tuulettaa toisten samassa tilanteessa olevien yrittäjien kanssa vapaasti tuntemuksiaan ja olojaan, on saatu ja annettu toisillemme neuvoja. Tässä mennään jo kaiken kaikkiaan aika äärirajoilla, enkä minä eikä moni muukaan yrittäjä enää kestäisi toista samanlaista vuotta. Mutta pääasia on ollut se, että on saanut tuulettaa päätään samanhenkisten seurassa.

Anna-Riitta Kivistön Shoppi kuuluu Suomen Käsityöyrittäjiin. Kivistö on itsekin toiminut aikaisemmin aktiivisesti Käsityöyrittäjien hallituksessa ja myös Yrittäjänaisissa. Mutta nyt ollut on sen verran rankka vuosi, että hän on harkitusti jäänyt pois luottamustoimista.

– Yritän ajatella kuitenkin positiivisesti enkä jaksa velloa mustissa ajatuksissa. Täällä Kittilässä ja Levillä on hyvä yrittäjäyhteisö, joten se puolestaan tekee tästä yrittämisestä mukavampaa.

Kivistö kertoo, että viime keväänä tuli koronasulun aikanakin tietysti lisää myyntitavaraa, ne laatikot hän aluksi vain siirsi varastoon edes kurkkaamatta sisälle. Onneksi sitten kesä elpyi ja oli hauska kaivaa esille uusia ja kauniita silmäniloja, myytävää uutta tavaraa, joista sai uutta energiaa. Tavarat ovat kauniita käsityötaidonnäytteitä ja niitä asiakkaat arvostavat.

– On jo opittu onneksi löytämään tämä kauppa, ja se ilahduttaa , että ei yksin matkailija tänne poikkea, paikallisetkin muistavat piipahtaa. Parhaillaan meillä asiointi on muutenkin terveysturvallista, kun on jo muutenkin Levillä rauhallisempaa.

Shopin tuotelista on kattava, parhaiten siitä pääsee jyvälle piipahtamalla liikkeessä. Maistiaisia tuotteista löytää myös Facebookissa, jossa liike on nimellä Shoppi Craft&Design from Lapland. Liike palvelee Levillä osoitteessa Hissitie 11a eli Marian kappelin viereisen aukion puolelta on sisäänkäynti.

 

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas