Levinyt!
 

Tehokas tietoliikenne nostaa etätyön laatua

07.04.2021

Tehokas verkko on tae työnantajalle

Koronapandemian liikkeelle sysäämä työnteon murros konttoreista etätöihin joko kotiin tai muulle paikkakunnalle on korostanut luotettavien yhteyksien ja turvallisten työtilojen merkitystä ympäri Suomea. Etätyöläinen joutuu perustelemaan usein työnantajalleen, miksi juuri esimerkiksi Levillä etätyö onnistuisi. Yksi tärkeimmistä perusteista on nopea ja toimiva nettiyhteys tiedostojen siirtoon, videoille ja etäpalavereihin.

Inno_nauha

Etätyöstä onkin muotoutunut yksi 5G-verkon pääkäyttökohteista. Levillä Elisan kattava 5G-verkko toimii jo muun muassa Innovation Homen vuokraamissa etätyöskentelypisteissä Visit Levin toimitiloissa. Samoin Visit Levin infossa Torikujalla on 5G-verkko käytössä.

Lisäksi ensimmäiset yksityiset huoneistonomistajat tarjoavat nyt asiakkailleen uuden sukupolven verkkoyhteyttä. Toimiva nettiyhteys on mökeillä oletusarvo, mutta tänään matkailijat kysyvät jo ennen varauksen tekemistä, minkä tasoinen verkko on.

 

Rentoa lomaa ja tehokasta työtä limittäin

Yhä useammalla Leville saapuvalla majoittujalla on suunnitelmissaan afterskin sijaan nimenomaan oma työ. Etätyöläisellä on usein myös perhe mukanaan, jolloin perheillä saattaa olla useita liittymiä käytössään, sillä esimerkiksi nuorison pelit sekä etäkoulunkäynti vaativat paljon kaistatilaa. 5G:llä pärjätään kuitenkin yhdellä reitittimellä samassa huoneistossa.

– 5G-verkko on nopeasti osoittanut tarpeellisuutensa työelämän murroksessa. Töitä tehdään entistä useammin etänä koko perheen läsnä ollessa ja esimerkiksi mökiltä. Tämä on kasvattanut luotettavien yhteyksien ja turvallisten työskentelytilojen tarvetta. Levillä ratkaisu näihin tarpeisiin on löytynyt nopeasta 5G-yhteydestä sekä vuokrattavista etätyötiloista. 5G:tä on alettu hyödyntää myös mökkihuoneistojen lähiverkoissa. Tällä hetkellä Elisa on ainoa operaattori, jolla on 5G-verkkoa Levillä, kertoo Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola.

Elisa investoi parhaillaan vahvasti Lappiin ja rakentaa kuitua, jotta muun muassa saadaan viranomaisten käyttämä Virve 2.0 -verkko toimivaan kuntoon. Viranomaisliikenne siirtyy koko Suomessa vuosina 2023–2025 käyttämään uuden sukupolven Virveä, joten sen on myös toimittava maan joka kolkassa, ja verkko käyttää sekä 4G- että 5G -taajuuksia.

Mikkola sanoo myös, että Suomi on muuttunut eikä tulla enää palamaan toimistoon takaisin siinä määrin kuin ennen pandemiaa, sillä työ ja vapaa-aika menevät nyt limittäin.

 

Levi saa lisää nostetta

– Onnistunut matkailuelämys rakentuu tänä päivänä runsaasta tilasta, luonnonläheisyydestä sekä ennen kaikkea turvallisuudesta. Nämä haluamme asiakkaillemme taata nyt ja tulevaisuudessa. Visit Levin kautta matkailijan onnistuu varata sekä majoitus, aktiviteetit että etätyötila, kertoo Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Kivisaari sanoo myös, että on syntynyt uusi matkailutuote eli etätyömatkailu, jonka parhaita puolia on se, että työntekijä pääsee välillä pitämään taukoa ulos luontoon eikä tarvitse stressata, toimiiko yhteys etäpalaverissa.

– Uskon, että Levistä on tulossa maailmanluokan etätyö- ja innovaatiokeskus. Levi pystyy täten kehittymään monipuolisemmin ja nyt ollaan jo hyvässä alussa.

Inno_taulu

– Turvalliset ja laadukkaat etätyötilat vastaavat niin paikallisen kuin matkailevankin etätyöntekijän tarpeisiin sekä tukevat suomalaisen matkailun selviytymistä koronapandemian aiheuttamasta murroksesta. Lapissa työskentely onnistuu hienosti ympäri vuoden, jolloin myös lomaviikkojen ruuhkat Lapissa tasaantuvat, sanoo etätyötiloja vuokraavan Innovation Homen toimitusjohtaja Petra Erätuli-Kola.

Erätuli-Kola lisää, että nyt ollaan uuden tulevaisuuden ja toimistokulttuurin ison muutoksen äärellä. Suomalaisesta etätyömatkailusta on paljon potentiaalia myös kansainväliseen markkinointiin

Elisan kattava 5G-verkko löytyy Pohjois-Suomesta jo Levin ohella Rovaniemeltä, Kemistä, Ylläkseltä ja Rukalta.

 

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas