Levinyt!
 

Kelkkojen vuokraus ja lasten moottorikelkkarata vetävät

31.03.2021

Lasten kelkkarata on huippusuosittu

Safariyrittäjä Eero Heininen on yllättynyt, sillä koronatalvi on osoittautunut varsin vilkkaaksi. Vmax Rentalsin talven toimenkuvaan Levillä ovat kuuluneet aina kelkkasafarit, kelkkojen vuokraus ja viimeisimpänä alueen ainoa lasten safaripuisto.

– Lasten safaripuisto on ollut tosi suosittu ja monta kertaa viikossakin ovat samat asiakkaat käyneet. Lapset ajavat pienillä snoscooteilla omalla aidatulla radallaan, pituutta reitillä on vajaat puoli kilometriä ja puolessa tunnissa ehtii kiertää useampaankin kertaan radan. Lasten kelkat ovat olleet kovimmassa menossa jokseenkin koko talven, kertoo Eero Heininen.

eero_vmax

Safaripuistossa ei yksin ajeta moottorikelkoilla, siellä on myös trampoliini ja laavu, jolla voi tulistella ja paistaa makkaraa.

– Vielä kun tänne Leville saataisiin tunturiin oikea pulkkamäki, olisi lasten talviohjelmatarjonta kunnossa. Pulkkamäkiä on monessa muussa tunturissa kyllä, mutta täällä ei ja sitä kysellään. Vastaavasti sitten tällainen lasten oma kelkkarata puuttuu monelta muulta paikkakunnalta.

Firmasafarit jäissä

Yritysasiakkaita ei tänä talvena ole juurikaan ollut, mutta sen sijaan kotimaan matkailija vuokraa mielellään kelkan. Vmax Rentals sijaitsee sopivasti näköisällä paikalla kantatie 79:n varrella lähellä Etelärinteen liittymää ja houkuttelee asiakkaat paikalle. Ensin ajetaan ohi ja sitten kurvataan pihalle.

Heininen sanookin tänä talvena itse olleensa paljon paikan päällä asiakaspalvelussa, kun pitemmät safarit ovat olleet harvemmassa.

– On ollut hauskaa huomata, että monet meidän etelän asiakkaista ovat tulleet tänne ja touhuavat tässä apuna jotakin pientä. Aika kuluu hyvin mukavassa seurassa ja lisäkäsistäkin on apua.

 vmax_lapset

Kesäisin Vmax Rentalsin toiminta on Helsingissä vesielementtiin painottunutta, yritys myy ja huoltaa Yamahan ja Suzukin perämoottoreita, vuokraa veneitä ja vesijettejä, sekä järjestää myös veneretkiä. Moottorikelkat ovat samoin Yamaha-merkkisiä.

Ei onnettomuuksia yli 10 vuoteen

Yrittäjä Eero Heininen on ollut koneiden maailmassa jo pitkään ja kelkkavuokraamo- sekä safaritoimintaa hän on harjoittanut Levillä jo vuosia.

– Meillä on ylpeyden aihetta siinä, että yli 10 vuoteen ei ole toiminnassamme sattunut yhtään onnettomuuksia. Se perustuu yksinkertaisesti siihen, että perehdytämme aina kelkkakuskit käytännössä ja tässä omalla suljetulla alueella. Yksikään kelkka ei lähde yleiselle reitille kokemattomissa käsissä tästä ennen kuin on ajoharjoittelu tehty ja hallitaan kelkka.

Sopiva treenausmahdollisuus on osallistua myös vaikka koko perheen kesken Minisafarille, joka ajetaan suljetulla alueella. Ajolupaa ei tarvitse olla, ja jopa 8-vuotiaat voivat olla mukana ajamassa, vanhempiensa vastuulla toki. Minisafari on turvallinen tapa aloittaa kelkkailu, kuitenkin reissulla pääsee jo vähän matkan makuun, sillä ajettavaa ehtii tulla 5–8 kilometriä. Lopuksi istutaan porukalla tulilla ja nautitaan kuumasta mehusta sekä nuotiomakkarasta. Heininen sanookin, että minisafari on ollut yksi talven suosituimmista tuotteista.

 

Jaspis Toivonen

 

www.vmaxrentals.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas