Levinyt!
 

Reikää jäähän ja rentoutumaan

20.03.2015

Immeljärvestä nousee arvokalaa.
Auringonpaisteinen sää houkuttelee kevään tullen pilkkijät järville kalansaalis mielessään. Pilkkiminen ei vaadi kalastuslupaa, paitsi virkistyskalastusvesissä, mikä tarkoittaa kohteita, joihin istutetaan määräajoin pyyntikokoisia kaloja. Ennen pilkille lähtöä kannattaa selvittää, vaaditaanko lupaa.
Kirkasvetinen Immeljärvi, aivan Levin keskustan tuntumassa, on virkistyskalastuskohde, johon istutetaan taimenta, rautua ja kirjolohta.
Sinne lähtiessä kannattaa puolata vapaan riittävän paksu siima, sillä saaliskalojen paino voi olla jopa useita kiloja. Toimivaksi vieheviritykseksi on osoittautunut rautupilkki yhdessä mormuskan kanssa, mutta myös erilaiset leechit ovat antaneet arvokalaa.

pilkki
Lupia Immeljärvelle voi ostaa Sirkan Kaupasta, Levin Matkailusta, Kylpylähotelli Levitunturista, Immelmökeiltä sekä Reijo Tiensuulta Immeljärven rannalla sijaitsevasta Kirstin hieronnan talosta. Päiväluvan saa 12 eurolla, viikon lupa maksaa 40 €, ja arvokaloja saa luvalla kalastaa 3 kpl/vrk.
Joku viihtyy pilkillä yksin mustaa kairanreikää tuijottaen, toinen taas juttelee mieluummin mukavassa porukassa. Kävin 17.3. jututtamassa harjavaltalaista Jouni Kuusistoa, joka vaihtoi kuulumisia järvellä hiihdelleen tamperelaisen Kauko Keskisen kanssa.

Isothan ne aina karkaavat.
Kuusisto oli edellisenä päivänä onnistunut nappaamaan kaksi noin kilon painoista kirjolohta, ja aamulla oli ollut kiinni suurempi kala, joka ei lopulta suostunut tulemaan kuuden tuuman kairanreikään, vaan karkasi. Kuinka ollakaan, juuri kun jääravit ovat tulossa, kalamies osoittautui myös hevosharrastajaksi.
- Illalla ajattelimme savustaa eiliset kalat. Katsotaan tuleeko tänään lisää savustettavaa. Ehdin jo väsytellä sitä aamullista isommusta ja antaa välillä sille siimaa, mutta niin se vain pääsi irti reikään sovittaessa, isothan ne aina karkaavat, sanoi Jouni.
- Minulla on vieheenä rautulätkä ja sen alla koukussa kunnon läjä kärpäsen toukkia. Vaihdan syötit noin puolen tunnin välein tai silloin, kun saan kalan. Yleensä pilvisellä säällä on parempi syönti, mutta onhan täällä aurinkoisellakin kelillä mukava istuskella.
- Pilkkiminen ja kalastus ovat varmaan lapsuuteni peruja. Asuimme joen rannalla, ja jos joku kysyi silloin äidiltäni, missä olin, oli helpointa vastata, että menepäs tuolta rannasta katsomaan. On se muuten aika jännää, että täällä jäälläkin tuli vastaan tutun tuttu, kun menin yhden miehen kanssa juttelemaan, on tämä maailma pieni.
- Olemme vaimon ja tyttäremme perheen kanssa lomalla, itse olen ensimmäistä kertaa Levillä, ja harmittaa, kun en ehdi jäädä jääraveihin. Minulla oli parikymmentä vuotta ravihevosia, mutta ei enää. Vuonna 1997 Spirto-hevoseni voitti monten SM-hopeaa, ja Antti Teivainen ajoi sillä samana vuonna 3 000. voittonsa.
(Timo Koivisto)

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas