Levinyt!
 

Levillä panostetaan koronaturvallisuuteen, ja vastuu on jokaisella

31.03.2021

Levi Ski Resort on jakanut yli 40 000 maskia

Levillä nähdään vaivaa koronaturvallisuuden suhteen, mutta lopullinen vastuu on jokaisella yksilöllä. Kuinka tunnollisesti Levillä käytetään maskeja ja pidetään turvavälejä? Kyselimme havaintoja paikallisilta toimijoilta.

– Olemme ottaneet tiukan linjan maskiasiassa, eli meidän yhtiön tiloissa on käytettävä maskia, myös busseissa. Olemme jakaneet ski patrolien toimesta jouluna, uutena vuotena ja viikosta 8 eteenpäin yli 40 000 maskia, kertoo Levi Ski Resortin turvallisuuspäällikkö Heikki Saarensalmi.

Saarensalmi toteaa, että viikoilla 8–9 maskien käyttöaste oli lähes 100%. Muutoinkin maskeja on käytetty kiitettävästi, ja niistä kieltäytyjiä on ollut vain muutamia. Myös turvavälit on pääsääntöisesti pidetty hyvin.

– Ihmiset ovat oppineet pitämään etäisyyttä toisiinsa, ja hissilippujonossakin turvavälit täyttyvät erinomaisesti.

Levi Ski Resort on saanut paljon kiitosta ja kannustusta tekemästään työstä terveysturvallisuuden eteen.

– Iso kiitos kuuluu jakajille, jotka ovat jaksaneet tehdä sitä päivästä toiseen hyvällä ja positiivisella asenteella, Saarensalmi kiittää.

korona_aika

Helsinkiläiset Virpi Ansio ja Piia Tantarimäki viettivät maaliskuussa Levillä koronaturvallista mökkilomaa. Heille maskin käyttö on itsestäänselvyys.

 

Maskikampanjasta hyötyä

Juuri ennen hiihtolomia Levillä oli laaja maskikampanja, jossa alueen toimijat mainostivat asiakkaille maskin käyttöä ja koronaturvallisuutta. Paikallisesta urheiluliikkeestä kommentoidaan, että kampanjasta tuntui olevan hyötyä, ja maskeja käytetään koko ajan yhä enemmän. Toisesta keskustan liikkeestä tosin todetaan, että viikolla 10 maskien käyttö alkoi joillakin lipsua.

Eräs yrittäjä toteaa yhä useampien asiakkaiden tulevan liikkeen ovesta maski kasvoillaan, mutta muutama kuukausi sitten oli vielä toisin.

– Joulukuussa eräs asiakas astui sisään ilman maskia, jolloin tokaisin, että missä sinun maskisi on. Asiakas kääntyi hämillään ja meni ovesta ulos. Saatoin vaikuttaa hieman jyrkältä, mutta mielestäni se on ainoa oikea keino.

Yrittäjä toteaa myös havainneensa yleisesti varovaisuutta ja kuuliaisuutta, mutta toisaalta myös valitettavaa piittaamattomuutta käytöksessä, kun juhlitaan ja kokoonnutaan noudattamatta suosituksia.

 

Ruokakaupoissa turvavälit tuppaavat unohtumaan

Ruokakaupoissa lienee kaikkein suurinta vaihtelua maskien käytössä ja koronaturvallisuudessa. Kaupassa on kaikkien pakko käydä, ja asiakasmäärät ovat suuret, jolloin porukkaan mahtuu niin tunnollisia kuin piittaamattomiakin ihmisiä.

Levin keskustan ruokakaupasta todetaan, että koronan alkuaikoina iäkkäämmät ihmiset pysyivät poissa kaupasta, mutta nyt he liikkuvat enemmän. Suuri osa paikallisista ikäihmisistä käy ostoksilla aamulla, käyttää maskia ja desinfioi käsiään.

Maskin väärinkäyttöä kaupoissa havaitaan niin nuorten, keski-ikäisten kuin vanhemman väestön kohdalla. Nenä näkyy turhan usean maskin yläpuolelta. Myös turvaväleissä olisi usein parantamisen varaa.

– Joskus ahdistaa, kun ei välitetä turvaväleistä. Muutaman kerran olen joutunut muistuttamaan asiakkaita turvaväleistä, kun he tulevat liian lähelle, melkein iholle, kaupan työntekijä toteaa.

 

Urheilemaan turvallisesti

Levi Wellness Clubin yrittäjä Laura Peippo toteaa, että maski on jo aivan normaali varuste eikä mikään ihmeellinen juttu. Turvallisuusohjeita on tähdennetty yrityksen sosiaalisessa mediassa.

– Meillä 99,9% käyttää maskia asiakaspalveluun tullessa ja yleisissä tiloissa. Olemme painottaneet ohjeita somessa, joten asia on varmaan iskostunut täydellisesti sekä paikallisten että matkailijoiden mieliin. Muutenkin asiakkaat ovat käyttäytyneet todella vastuullisesti, Laura Peippo kiittelee.

Virpi Kallio

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas