Levinyt!
 

Leena Heinosen akvarelleja Särestössä

31.03.2021

Sisäiset omakuvat ja luonnontaikaa

Monialainen taiteilija Leena A-L Heinonen on työskennellyt omassa Pirtti-Ateljeessaan Levin Hillarovassa vuodesta 2008 lähtien.

Leena Heinosen taiteilijuutta ja luovaa uraa on vaikea kuvata yksillä termeillä, sillä nainen on monilahjakkuus, joka ilmaisee itseään siveltimellä, tanssilla, kirjoittamisella ja näyttämöllä. Elämän kokemusta ja taideopintoja hän on kerännyt muun muassa Tukholmasta, Lontoosta, Roomasta, Pariisista, Havaijilta ja New Yorkista sekä taidemaalari Senja Vellosen kursseilta Särestöniemestä. Maailmaa laajasti nähnyt Heinonen on pohjoisen ihminen, kotoisin Keminmaasta, ja viihtyy nyt Tunturi-Lapin maisemissa.

Huhtikuussa Heinonen esittäytyy töineen Särestöniemi-museon kahvilassa kuukauden taiteilijana.

– Viime vuonna jo piti minun tuoda työni Särestöön esille, mutta korona katkaisi sen ajatuksen ja museo suljettiin. Nyt on toinen yritys, vaikka korona edelleen koettelee. Minulla jatkuu myös toinen näyttelyni Muoniossa Galleria Jieriksessä, siellä näyttelyn nimi on Anima mundi et magie naturalis, ja työt akvarelleja, kertoo Leena Heinonen.

Särestön näyttelyyn tulee kaikkiaan 12–14 työtä kertoen taiteilijan sisäisestä maailmasta, sillä Heinonen liikkuu paljon luonnossa ja sieltä ammentuu ajatuksia ja värejä kankaalle.

Heinosen akvarellit

Heinosen luovuutta ei ole yksin maalaaminen, sillä parhaillaan pöytälaatikossa on valmis romaani etsien kustantajaa. Jo vuonna 2005 palattuaan Suomeen New Yorkista häneltä julkaistiin esikoisteos, satukirja, Kissa ja muita satuja, jonka on kuvittanut silloin 11-vuotias koulutyttö, Henrika Heinonen.

 

Jaspis Toivonen

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas