Levinyt!
 

Happy Safaris ja palvelu pelaa, vaikka erämaahan, jo yli 30 vuotta

31.03.2021

Tuntureilta formuloihin ja aina paikalla

Oli vuosi 1990, kun Happy Safaris käynnistyi, nimi oli yritykselle rekisteröity jo vuotta aikaisemmin, ja Happy Safaris onkin Levin vanhin yhtäjaksoisesti toiminut safariyritys.

– Vähän vahingossa sain Levin yössä vinkin silloiselta kunnanjohtajalta, että Kalliorakassa oli kaavoitettu muutamia tontteja myyntiin, ja ennuste oli, että sijoitus kannattaisi. Tein kaupat ja sinne rakennettiin kolme paritaloa, mutta sitten iski lama ja piti keksiä yritykselle muutakin kuin vain majoitusten vuokrausta, kertoo Ilkka Springare.

HappySafaris

Niinpä Springare osti Happy Safarikselle moottorikelkkoja, jotka saivat parkkipaikan Hullun Poron pihapiiristä, nykyisen Ämmilän paikalta. Safariyritys oli silloin kuitenkin enempi sivutyö ja Levillä sesongit lyhyitä. Ilkka Springaren oma päätyö oli liikunta-alalla Rovaniemellä liikuntakeskus Kunnonpaikassa, jonka hän rakennutti vuonna 1992. Hän teki lisäksi sivussa paikallisradion markkinointia. Aviopuoliso Annen yritys oli kahvila Pullapiika, ja perheen koti Rovaniemellä.

– Koko 1990-luku oli hullua aikaa ja safariyritys olikin meille alussa enempi harrastus, kun omat työt olivat muualla. Itse olin myöhemmin viikot Ski Radion myyntityössä Helsingissä, mikä oli sikäli hyvä, kun asiakkaina oli isoja yrityksiä ja tutustuin firmojen johtoon sekä isot mainos- ja mediatoimistot tulivat tutuiksi, sieltä lähti sitten oma markkinointiverkosto alkuun, kertoo Ilkka Springare.

Anne Springare lopetti kahvilayrittämisen vuonna 2006, ja Ilkka huolehti edelleen keväisin Levin toimia. Sitten tilanne muuttui, kun Ilkka sairastui vakavasti 2010, aivoverenkiertohäiriö pysäytti ja laittoi jarruttamaan tahtia. Silloin Anne Springare puolestaan lähti ”kenttätöihin” Leville hoitamaan yrityksen käytännön operointia.

– Kaiken lisäksi vielä noina hulluimpina vuosina Happy Safaris vei ihmisiä formulamatkoille ympäri maailmaa, ja kalastusmatkoja järjestettiin Rostolle ja Tenolle.

– Meillä ovat olleet Levillä pääkohteina yritykset ja niiden vieraat, jotka olemme aina hoitaneet viimeisen päälle. Me järjestämme ihan kaiken ja asiakas saa lopulta vain yhden selkeän laskun erittelyineen. Palvelu lähtee lentokenttäkuljetuksista ja majoituksista aina ohjelmiin asti, me hoidamme kaiken ja olemme kuulolla 24/7. Olemme aina myös huolehtineet siitä, että olemme itse kasvoina työllemme ja vieraat tuntevat meidät. Mitä tahansa sitten tuleekin täällä eteen, niin on aina vaivatonta kysyä ensin meiltä.

– Emme kuitenkaan voi ihan kaikkea itse tehdä eikä se kannattaisikaan, jotta homma pelaisi hyvin alusta loppuun. Mutta Levillä on loistavia yhteistyökumppaneita ja täällä hommat hoituvat keskinäisellä yhteispelillä. Asiakkaiden toiveet on helppo täyttää, kun lähes kaikkea palvelua täältä saa muilta yrityksiltä.

 

Laadukasta työtä alusta loppuun

Laatu ja vaivattomuus asiakkaalle, ne kohtaavat Happy Safariksen mallissa.

– Parhaimpina aikoina ennen koronaa meillä oli talvikaudessa keskimäärin 60–80 yritysryhmää vuodessa välillä isojakin porukoita. Meiltä saa majoituksen korkeatasoissa huviloissa rauhallisilla alueilla, lähellä Levin keskustaa sekä vähän kauempana Tievassa ja Utsuvaarassa. Me hoidamme asiakkaalle koko paketin, joka yleensä alkaa lentokentältä, noudetaan ja kuljetetaan vieraat majoituksiin, hankitaan hissiliput ja tehdään ravintolavaraukset, järjestetään safareita ja varataan erilaisia ohjelmia.

Reilut kolme viimeistä vuotta Happy Safariksen Levin vahvuuteen on kuulunut myös Kaarina Saarelainen, gourmet-tason kokki, joka on loihtinut kolmen ruokalajin illallisista alkaen asiakkaiden ruoat mökkeihin. Yrityksen nettisivuilta löytyvät valittavissa olevat menut ja ruokapaketit aamiaisista illallisiin ja yöruokaan.

Ilkka Springarella on lisäksi yksi harvinainen markkinointivaltti käytössään tänä sosiaalisen median kulta-aikana.

– Some on meillä ollut vähän taka-alalla, kun taas puhelin pirisee tasaisella syötöllä ja on tärkeä viestin. Mutta mie käyn asiakkaiden luona henkilökohtaisilla tervehdyskäynneillä hoitamassa jälkimarkkinointia reissujen jälkeen. Sehän ei ole kovin tavallista tänä aikana, että käydään oikein tapaamassa, mutta se ainakin jää mieleen.

Korona-aika on puolestaan opettanut sen, kun yritysasiakkaiden virta lakkasi melkein kokonaan, että Happy Safariksen palvelut muistetaan hyvällä.

– Meidät on yllättänyt se, miten monet entiset yritysasiakkaat ovat nyt halunneet vuokrata meiltä mökin perhelomalleen. Kaikki omassa hallinnassa olevat mökit on saatu siten tuottamaan. Kohteiden sijainnit tietysti siinä korostuvat, samoin kuin varustelutaso ja tilat, sanoo Ilkka Springare.

Jaspis Toivonen

Happysafaris.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas