Levinyt!
 

Lapin sairaanhoitopiiriä koskevat suositukset jatkuvat ennallaan 11. huhtikuuta saakka

24.03.2021

Lapin koronakoordinaatiotyöryhmä on kokoontunut päättänyt pitää Lapin sairaanhoitopiiriä koskevat suositukset ennallaan ja jatkaa niitä 11. huhtikuuta saakka.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on edelleen hallinnassa. Tartuntatautimäärät ovat tällä hetkellä pienempiä kuin edellisviikkoina. Taudin ilmaantuvuusluku on ollut kahdella viimeisellä viikolla (viikot 9-10) 56,5 / 100 000 asukasta, jossa on mukana myös ulkopaikkakuntalaiset matkailijat.

Sen sijaan sairaanhoitopiirin alueella kirjoilla olevien asuvien taudin ilmaantuvuusluku oli 29.9 / 100 000 asukasta. Tämä kertoo, että iso osa tartunnoista liittyy matkailuun Lapissa.

Levillä on ollut muuta maakuntaa korkeammat tartuntamäärät. Tartuntoja on todettu niin matkailualan ulkopaikkakuntalaisilla työntekijöillä kuin paikallisilla.

Kittilässä on kuitenkin pystytty löytämään tartuntaketjut ja jäljitystyö on hoidettu tehokkaasti eikä tartuntoja ole laajemmin levinnyt muuhun väestöön.

Koronakoordinaatioryhmä päätti jatkaa jo antamiaan suosituksia ja rajoituksia 11. huhtikuuta saakka. Lapin aluehallintovirasto tekee päätökset sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksista sekä alueen toimijoille annettavasta velvoitteesta, jolla turvavälit taataan asiakkaille ja toimintaan osallistuville koordinaatioryhmää kuultuaan.

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas