Levinyt!
 

Yhden naisen luotsaama elämysyritys liputtaa kiertotalouden puolesta

24.03.2021

Ympäri vuoden markkinoita haistellen

– Discover Laplandin toimintaympäristö on Lapin luonnossa, pääasiassa kansallispuistoissa. Arktinen Lapin luonto on uskomattoman upea kokemus ympäri vuoden ja haluamme osaltamme olla tukemassa ja auttamassa luonnon hyvinvointia. Meidän missio ja tavoite on pitkäjänteinen sitoutuminen kestävään kehitykseen, vastuullisuuteen; oman toiminnan ympäristövastuullisuuden arviointi ja kehittäminen sekä asiakkaiden osallistaminen ja heidän tietoisuutensa kasvattaminen, sanoo Discover Laplandin toimitusjohtaja Anette Latva-Piikkilä.

Anette

Discover Laplandin kotipesä on Levillä ja se on erikoistunut ympärivuotiseen retkeilyyn. On elämyksellisiä vapaalaskuretkiä tuntureilla, useamman päivän talvivaelluksia hiihtäen tai retkeilyä rinkan kanssa. Vaellustarjonnassa ovat myös lyhyet reissut aloittelijoille ja pitempikestoiset asiaa jo harrastaneille.

Erilaiset räätälöidyt reissut tietylle kohderyhmälle ovat Latva-Piikkilän spesialiteettia, kuten on ollut syksyinen naisten yön yli kestävä maastopyöräretki eli Naisten Lapin ruska MTB-retki Ylläkseltä Leville.

– Viime keväänä, kun korona sulki tunturin, aloin haistella, että nyt tarvitaan valikoimiin enemmän retkiä. Näin on käynyt ja ensi kesälle on luvassa jälleen useita lähtöjä pienille porukoille, omat reissut aloittelijoille ja sitten omat pitempään harrastaneille. Retkeilemme paljon kansallispuistoalueilla, joten samalla voidaan viedä tietoa eteenpäin vastuullisesta retkeilystä, retkietiketistä ja asiallisista erätaidoista. Käytännössähän asiat parhaiten opitaan.

 

Kiertotaloudessa on voimaa ja järkeä

Anette Latva-Piikkilä tuntee sydäntään lähellä olevaksi ympäristön ja luonnon vaalimisen ja on miettinyt monia konsteja, miten itse yrityksenä voi asiaan vaikuttaa.

– Meillä asiakkaat tulevat pääsääntöisesti etelästä, joten ohjeistamme reissuillemme tulevia matkustamaan esimerkiksi kimppakyydein. Toinen tärkeä juttu on se, että kaikkia retkeilyvarusteita ei tarvitse itse omistaa tai rahdata mukanaan. Täältä voi paikan päältä vuokrata itselleen retken ajaksi melkeinpä kaikki tarvittavat. Lisäksi säästää pitkän pennin, kun vuokraa varusteet vain tarvitsemakseen ajaksi eikä maksa lisärahtia kuljetuksista.

Anette Latva-Piikkilä mainitsee mainioiksi yhteistyökumppaneiksi varuste- ja opasasioissa esimerkiksi Loma-Paksun, jolla on vetoahkioita, Maamieli Arctic Nature Guide -yrityksen ja omistajansa Johanna Mikkolan, jolta on tarjottavanaan  opastuspalveluita ja varusteita. Levi Ski Resortilta voi vuokrata suksia, pyöriä ym.

Lapland Outdoor Muoniossa on hyvä yhteistyökumppani, jonka vuokrattavien tavaroiden lista on huikea, ihan kaikkea kesästä talveen, maalle ja vesille, suksien, kanoottien ja pyörien ohella on telttoja, reppuja, rinkkoja, makuualustoja aina pilkkeihin ja onkiin saakka; ja lisäksi sieltä voi ostaa tarvikkeita. Levillä on lisäksi safariyrityksiä, joilla on myös vuokrattavia varusteita. Kannattaakin tutkia paikallista tarjontaa ennen reissua.

 

Green Activities

Vuosi sitten tammikuussa Discover Lapland sai ensimmäisenä luonto-ohjelmapalveluita tarjoavana yrityksenä Green Activities -sertifikaatin. Se on Green Key Finlandin sertifiointijärjestelmä ohjelmapalveluyrittäjille, jotka tarjoavat ohjelmapalveluita luonnossa pääasiassa lihasvoimaa käyttäen tai  työpajoja luonnontuotteita hyödyntäen tai kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Nyt tämän vuoden tammikuussa melkein päivälleen vuosi ensimmäisestä vaiheesta, sai Latva-Piikkilän yritys jatkosertifikaatin.

– Hakuprosessi oli nyt helpompi, kun oli jo ensimmäisellä kerralla käyty perusasiat läpi. Jatkamme samoin kiertotalouden periaattein eli yritämme osaltamme saada hiilijälkeä pienemmäksi. Järkevöitämme omaa ja asiakkaiden käyttäytymistä eli lainataan tai vuokrataan tarvikkeita ja suositaan kimppakyytejä, ei roskata, ja kuljetaan esimerkiksi kansallispuistoissa merkittyjä reittejä pitkin, eikä tehdä omia polkuja. Käytännössä pieniä asioita, mutta pitemmän päälle kestäviä asioita.

Lisäksi Anette Latva-Piikkilän yritys on liittynyt tänä vuonna WWF:n hyvä ystävä -yritykseksi.

– Tukijana mahdollistamme WWF:n pitkäjänteisen ympäristönsuojelutyön sekä Suomessa että maailmalla. Vuosittain maksettavan tukirahan järjestö käyttää niihin osoitteisiin, joissa sitä tarvitaan.

 

Jaspis Toivonen, kuva Victor Engström

 

https://www.discoverlapland.fi

https://laplandoutdoor.com

www.maamieli.fi

http://greenkey.fi

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas