Levinyt!
 

Eanan Levi – kummiporoja, retkiä ja take awayta

17.03.2021

Munkkikahvittelun jälkeen purtavaa poroillekin

Levin ympärystien varrella Utsu- ja Taalovaaran välissä sijaitsevalla Lomakurun Kodalla huskypennut vilistävät, ja muutama matkailija syöttää aitauksessa pällisteleville poroille jäkälää pikku pussukasta, jollaisen saavat kaupan päälle kuuman juoman ja munkin ostajat.

Ohjelmapalveluyritys Eanan Levin nuoret yrittäjät Janita Kenttälä ja Víctor Jové Pérez keskittyvät tällä hetkellä pääasiassa take awayn myymiseen Lomakurulla.

EananLevi

– Meillä oli suunnitelmissa järjestää erilaisia tapahtumia tässä kodalla, mutta sitten tulivat koronarajoitukset. Nyt myymme take awayta. Leivon joka päivä tuoreita munkkeja ja leipää, kertoo Janita Kenttälä vieressään puolisonsa Víctor.

Espanjalainen on oppinut suomalaisten tavoille

Janita Kenttälän ja Víctor Jové Pérezin tiet kohtasivat viisi vuotta sitten, kun Víctor lomaili Lapissa. Nuoret rakastuivat, asuivat kaksi kesää Víctorin kotikaupungissa Granollersissa lähellä Barcelonaa ja lopulta asettuivat muutama vuosi sitten pohjoiseen.

Alun järkytyksen jälkeen lämpimään tottunut Víctor on sopeutunut mainiosti pohjoisen pimeyteen ja kylmyyteen. Suomalaiset ja heidän tapansa ovat tulleet tutuksi espanjalaiselle.

– Suomalaisiin tutustuu tietyn seremonian kautta. Ensin mennään alasti saunaan, otetaan drinkkiä ja siitä syntyy ystävyys, mies virnistää.

Pariskuntaa yhdistää rakkaus luontoon ja eläimiin ja se näkyy myös heidän loppuvuodesta 2019 perustamansa Eanan Levin toiminnassa.

– Kunnioitamme luontoa ja eläinten hyvinvointia, ja haluamme luoda pienille ryhmille aitoja elämyksiä.

Janita on varttunut ohjelmapalveluyritystä pyörittävässä perheessä ja oppinut työntekoon jo pienestä pitäen. Englannin kielen taitokin kehittyi hyvin varhaisessa vaiheessa, kiitos satapäisten brittiryhmien, joille Janita jakoi lämmintä mehua.

– Olen työskennellyt isojen ryhmien parissa, ja nyt tuntuu hyvältä hoitaa pienryhmiä, sillä asiakkaisiin pääsee tutustumaan paremmin.

Työn ohessa pariskunta kehittää omaa osaamistaan.

– Osallistuimme hiljattain yhdessä jääpelastuskurssille ja minä opiskelen Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa luonto- ja ympäristöalaa, ja valmistun poronhoitajaksi, kertoo Janita, jonka perheellä on pitkät perinteet poronhoidossa.

Revontulia panoraamareessä ja adoptioporoja

Tarjonnassa on elämyksellisiä luonto- ja ohjelmapalveluretkiä kuten huskysafareita ja revontuliohjelmia, ja esimerkiksi moottorikelkan perässä vedettävä lämmin panoramareki on oivallinen kulkuväline revontulten bongaamiseen. Pariskunnille tai pienille perheille suunnatussa reessä voi jopa yöpyä. Mikäli haluaa tilavampaa majoitusta saunan kera, Eanan Levin erämökki on sopiva vaihtoehto.

Ohjelmistossa on myös porojen ruokintaa sekä porokummitoimintaa, jossa pääsee lähemmin osalliseksi poron elämään.

– Yritys tai yksityinen henkilö voi adoptoida poron, jonka elämää pääsee seuraamaan kuvien ja videoiden välityksellä. Hintaan sisältyy myös ohjelmapalveluita, ja poroa voi käydä tervehtimässä ja ruokkimassa. Koulutan urosporoja ja niiden seuraaminen on mielenkiintoista. Vasat ovat hömelöitä vauvoja, mutta seuraavana vuonna ne ovatkin jo hanttiin pistäviä teinejä, Janita Kenttälä nauraa.

Virpi Kallio

www.eananlevi.com

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas