Levinyt!
 

Pelkkänä korvana -hanke Tunturi-Lapin yrittäjien tukena

17.03.2021

Vuoden 2020 hanke sai jatkoa.

Maaseudun kehittämisyhdistys Leader Tunturi-Lappi toteutti viime vuonna puolen vuoden mittaisen Pelkkänä korvana 1 -hankkeen, jonka tarkoituksena oli auttaa Tunturi-Lapin yrityksiä selviytymään koronatilanteen aiheuttaman toimintaympäristön muutoksen tuomista haasteista. Hanke oli menestys ja se sai jatkoa tänä vuonna.

pelkkänä

Ely-keskus Euroopan sosiaalirahaston ja kuntien rahoittama Pelkkänä korvana 2 – Tunturi-Lapin kasvava yrittäjäyhteisö -hanke starttasi helmikuussa. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Heli Alatalo, jolla on takanaan 14 vuoden ura kahvilayrittäjänä.

– Jatkohanke syntyi tarpeesta ja ymmärsimme, että tätä ryhmää olisi tarvittu ilman koronaakin, mutta korona toimi katalyyttinä tämän ryhmän synnylle, toteaa Heli Alatalo.

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Tunturi-Lapin yrittäjien tukiverkostoa.

– Tällä kertaa aihe ei ole se, että mennään koronan yli, sillä koronatilanne jatkuu. Nyt on tärkeää panostaa omaan jaksamiseen sekä yksilöinä että yrittäjinä.

 

Vertaistukea, työpajoja ja tutustumiskäyntejä

Jo yli sadan hengen Pelkkänä korvana Facebook-ryhmässä käydään vilkasta keskustelua aiheesta kuin aiheesta. Yksi kysyy teknistä apua liittyen Teams-videopalaveriin, toinen etsii tekijää c-kasettien sisällön siirtämiseen digiversioksi, kolmas on vailla ranskan kielen opettajaa.

– Meillä on tosi aktiivinen someyhteisö, jossa ihmiset jakavat asioita, niin iloja kuin surujakin. Tsemppaamme toisiamme, ja pyydämme toisiltamme apua. Olemme ymmärtäneet sen, että meillä on vahvaa osaamista omasta takaa, emmekä tarvitse ulkopuolisia vetämään työpajoja.

Ryhmässä yrittäjät tarjoavat toisilleen työpajoja joko ilmaiseksi tai pienellä kustannuksella.

– Työpajat ovat olleet tosi kivoja. Meillä on ollut esimerkiksi savityöpaja ja hengitystyöpaja. Olemme kokeilleet koskenlaskua ja joogaa. Työpajat liittyen hyvinvointiin, stressinhallintaan, liikuntaan ja ravintoon ovat tärkeitä.

Alatalo

Pelkkänä korvana -ryhmässä tutustutaan muiden yrittäjien tuotteisiin ja tehdään koronaturvallisia tutustumiskäyntejä yrityksiin.

– Joku yrittäjä voi lanseerata uutta tuotetta, ja toimimme toistemme testiryhmänä. Yrittäjät kutsuvat tutustumaan omiin palveluihinsa, ja on myös kiva tietää, mitä Tunturi-Lapin muissa kunnissa eli Enontekiöllä, Kolarissa tai Muoniossa tapahtuu.

 

Verkkotapahtumia ajan hengen mukaisesti

Pelkkänä korvana -ryhmässä on monenlaisia verkkotapahtumia kuten kirjakerho, jossa valitaan luettava kirja ja keskustellaan sen herättämistä ajatuksista. On myös verkossa tapahtuvia iltapäiväkahvitteluja ja iltateehetkiä, joissa aiheena voi olla vaikkapa instagramin käyttö.

– Osa yrittäjistä käyttää sosiaalista mediaa enemmän ja toiset vähemmän. Hiljattain iltateellä kävimme läpi instagramin käyttöä, ja saimme paljon hyödyllisiä vinkkejä ja uutta oppia, joka näkyi heti Pelkkänä korvana -ryhmän omassa instagramissa.

Aina verkkotapahtumassa ei ole aihetta, ja verkossa voidaan tavata ihan vain avoimesti jutustellen. Ryhmän podcasteissa käydään puolestaan ohjattuja ryhmäkeskusteluja liittyen vaikkapa hinnoitteluun tai markkinointiin.

Pelkkänä korvana -ryhmässä on myös mahdollisuus suorittaa etänä Hyrian ja Omapajan järjestämä puolitoistavuotinen yrittäjän ammattitutkinto, joka alkaa 23.3.

Ilmaiseen 1.5 vuotta kestävään Pelkkänä korvana II -hankkeeseen voivat liittyä kaikki Tunturi-Lapin yrittäjät: Facebook => Pelkkänä korvana.

https://www.facebook.com/groups/2628664637391857

Virpi Kallio

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas