Levinyt!
 

Samoilla nuotiokahveilla Gordon Ramsayn kanssa

03.03.2021

Yllätyksellinen viesti

– Syyskuun lopulla sain viestin, jossa kerrottiin, että eräs kuvausryhmä haluaisi tulla kuvaamaan meidän HaliPuu-metsäämme. He olivat kuulleet järjestämästämme kansainvälisestä virtuaalisesti käydystä Puunhalauksen MM-kilpailusta. Instagramista oli löydetty kyllä ensin Campfire Barista, joka on saman perheen yritys kuin Halipuukin, ja sitten oli tajuttu, että nämä kaksi kuuluvat samaan paikkaan, ja että tämä olisi tyyliltään ja tarjonnaltaan juuri heidän etsimänsä uusi ja kiinnostava aihe Lapissa, muistelee Steffan Wunderink, elävällä tulella artesaanikahvidrinkkejä valmistava ammattimainen maidonvaahdottaja eli Herra Campfire Barista itse.

Sitten alkoi tapahtua vauhdikkaasti, käytiin sähköposti- ja skype-neuvotteluja, vaitiolosopimuksia allekirjoitettiin ja marraskuun lopulla Levin maailmancupin jälkeen tupsahtivat Halipuun metsään, ei yksin iso ja osaava brittiläinen Studio Ramsayn televisiotuotantoryhmä, vaan lisäksi koko maailman tuntema kokki, keittiömestari, Hell´s kitchen -Chef, Gordon Ramsay ystäviensä Gino D’Acampo ja Fred Sirieix kanssa lekottelemaan lappilaisen metsän riippumatoissa ja lipittämään Steffanin valmistamaa kahvia.

Oli kyse televisiotuotannosta nimeltä Gordon, Gino and Fred desparately seeking Santa. 75 minuuttia pitkä erikoisohjelma nähtiin ensimmäisen kerran Briteissä 16. joulukuuta. Samaan ohjelmaan mahtui paljon muutakin Lappia, muun muassa Luostolla porotilavisiitti, Jerisjärvellä saunaa ja avantouintia, talvikalastusta, jääsukellusta ja glampingia, ja Levillä kolmikko nautti illasta lisäksi Bar Alakerrassa sekä kylpien paljussa avotaivaan alla keskellä Leviä pukeutuneina Borat-uikkareihin. Ja lopulta sitten tavattiin myös joulupukki Napapiirillä.

Taustalla vierailun järjestelyissä ja kuvauslokaatioiden valinnoissa sekä kuvausjärjestelyissä toimivat mm. Visit Finland, Lapin elokuvakomissio/House of Lapland, Visit Rovaniemi ja Visit Levi.

 

Pidettiin vain hatusta kiinni!

Halipuu-yrittäjä Riitta Raekallio-Wunderink sanoo, että kuvausryhmän saapuminen Halipuun metsään oli melkoinen spektaakkeli ja ryhmällä käsikirjoitus selkeä.

— Me vain saimme pitää hatusta kiinni, ei siinä ollut paljon sanomista kuvauksien kulusta. Tuotannon väki oli sitä paitsi aivan hurmaantunutta, he pyysivät mukaan halaamaan puita ja nauttivat todella metsässä olemisestaan. Gordon ystävineen eläytyi samoin täysillä kaikkeen, halattiin puita, lepäiltiin riippumatoissa ja juotiin Steffanin valmistamaa erikoiskahvia, jossa käytämme muun muassa itsevalmistettua pakurisiirappia mausteena.

– Exquisite coffee, lausui itse Gordon Ramsay kuumasta juomasta kirpakassa pakkassäässä.

 

Pientä ja omaperäistä

– Oli ihan ilmeistä, että brittien tuotantoryhmä etsi erilaista Lappia ja sen kohteita. Ei haluttu käydä läpi näitä perusasioita ja katalogien jo vuosia kauppaamia juttuja, vaan haluttiin löytää pieniä ja tuntemattomampia, persoonallisia kohteita, sellaisia, jotka antavat kävijälle erilaista elämystä ja sisältöä, sanoo Riitta Raekallio-Wunderink.

Toinen loistava esimerkki oli Halipuun elokuussa organisoima puunhalauksen MM-kisat, joihin osallistui paikan päällä oikeassa metsässä 7 eri kansallisuutta, kilpailu lähetettiin maailmalle livenä ja virtuaalisesti, lisäksi saatiin runsaasti kuvasatoa ihmisistä halaamassa puita eri puolilta maailmaa. Kisat keräsivät verkossa 12 000 katsojaa ja venäläinen TV-kanava teki siitä yhden 4 minuutin erikoisohjelman omalle kanavalleen. Tänä vuonna järjestetään kisat 21. elokuuta ja venäläinen tv-ryhmä on jo sopinut tulevansa paikalle kuvaamaan kilpailuja.

Jaspis Toivonen

halipuu.com
@campfirebarista

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas