Levinyt!
 

Luvattumaan lumilinnassa ja kappelissa kannattaa piipahtaa

20.01.2021

Lumi ja jää teettivät töitä

Luvatunmaan isäntä Pekka Jussila henkilökuntineen on ahertanut loppusyksystä lumitöiden merkeissä ja niinpä laturavintolan naapuriksi on noussut jälleen edellistalvien tapaan paikallinen lumi- ja jäänähtävyys, Levi Ice Gallery, tosin vähän muita vuosia pienempänä. Linnasta löytyy taas majoitustilaa eli lumihotelli on avattu, on sviittejä ja perhehuoneita. Perinteinen kappeli on rakennettu, ja lapsille on tehty oma liukurata linnan uumeniin. Lisäksi linnavieraan ottaa vastaan aulatila, jossa voidaan järjestää tarjoiluja.

luvattumaa

– Jokijää on ollut ohutta ja jään laatu sen verran huonoa, ettei linnaan saatu jääveistoksia yhtä runsaasti kuin muina vuosina. Mutta mitä nyt jäästä uupuu, se korvataan lumella ja jäätä on kuitenkin saatu sopivasti koristeisiin, sanoo Pekka Jussila.

Linnan kappelia koristavat tänä talvikautena kadonneen ja mereen uponneen Atlantis-kaupungin rauniot. Linnan tämän kauden teema on merellinen, seiniä koristavat laivat, merenneidot, merirosvot, aarrearkut ja merenpohjan aarteet mustekaloineen ja meritähtineen.

Lea Jussila kertoo, että kotimaiset hääparit ovat mukavasti löytäneet vihkipaikakseen linnan kappelin, joka aikaisempina talvina, ennen koronarajoituksia, on tähän aikaan vuodesta ollut pääasiassa ulkomaisten parien käytössä.

– Saamme päivittäin viestejä täällä vihityiltä pareilta, joistakin on tullut kantavieraita eli aina kuin vain on mahdollista, Leville tullaan ja täällä käydään. Nyt suunnitellaankin jo talvihäitä täyttä häkää ensi ja seuraaville kausille, jos vaikka ulkomaalaisetkin pääsisivät matkustamaan taas Lappiin.

Luvatunmaan kahvila ja lumilinna ovat avoinna päivittäin ainakin klo 11–16, ovea kannattaa nykiä jo aikaisemminkin, sillä Lea-emäntä laittaa piisiin tulet heti, kun kerkiää. Sesongin vilkastuessa aukioloja pidennetään.

Luvattuunmaahan pääsee jo myös hiihtäen ja moottorikelkalla eli talvireitit on avattu.

Poropäivä on uusi tuote

Tälle talvelle on kehitetty Luvatussamaassa uusi teemapäivä eli maanantaisin vietetään Poromaanantaita.

Asiakkaiden on mahdollista ostaa mukaan erilaisia poronlihatuotteita päivän hintaan. Poro tulee Raattamasta suoraan tuottajalta, ja myynnissä on valmiiksi vakuumiin pakattuina mm. poronfilettä, paistikäristystä, poromakkaraa ja säilykkeitä. Lihaostokset tehdään ennakkoon ja tuotteet toimitetaan tilausten mukaan.

Lisäksi Lea Jussila lupaa tarvittaessa kertoa maistuvat reseptit, jos tulee poronlihan valmistuksen suhteen tenkkapoo.

– Joulunaikaan aloitimme porokaupan ja kerrasta suosituimmiksi tuotteiksi nousivat poronkäristysliha, säilykkeet ja poromakkarat. Näin jatkamme läpi kevään ja ennakkoon kannattaa tilaus tehdä.

Kittilän lapset pääsevät kaikki linnaan

Luvattumaa ja kaivosyhtiö Agnico Eagle Finland Oy antoivat Kittilän kunnan kaikille lapsille ja koululaisille yhteiseksi joululahjaksi vuoden alussa lumilinnakäynnin. Viikoilla 4–7 toteutetaan kunnan päiväkotien ja koulujen lasten vierailut, vierailuun kuuluu pääsy lumilinnaan, tutustuminen Luvatunmaan porotarhaan ja lisäksi vähän ulkoliikuntaa ja pihaleikkejä, linnassa on lapsosia varten muun muassa liukumäki. Linnavierailuun voidaan haluttaessa yhdistää myös lounas.

luvattumaa logo

Lea Jussila kertoo, että päiväkotilaiset aloittavat linnavierailut viikolla 4 ja piipahtavat linnassa yleensä aamupäivisin omilla vuoroillaan. Vanhemmat koululaiset saapuvat sitten omina ryhminään vähän myöhemmin päivällä.

Jaspis Toivonen

 

www.luvattumaa.fi
Facebookissa tuoreimmat tiedotteet päivittäin (luvattumaa ice gallery)

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas