Levinyt!
 

Levi Ski Resortin hallipalosta yli 2 milj. euron vahingot

20.01.2021

Sunnuntai-iltana 3. tammikuuta klo 21.30 tuli palohälytys Levi Ski Resort Oy:n vanhan huoltorakennuksen yläkerran tiloista ja rakennuksesta nousi savua.

Tänään maanantaina 4.1. klo 14 aikoihin ei ole jäljellä kuin savuavat rauniot, muutama liekkipesäke ja jäätynyttä sammutusvettä. Paikalle on saapunut palosyyn tutkinnan aloittanut poliisi ja lisäksi pelastuslaitoksen viimeinen sammutusyksikkö, joka sammutti loputkin kytevät palopesäkkeet, joita vielä muutamia oli savuamassa ja jokunen liekeissä.

hallipalo

– Onneksi kylässä on oma pelastuslaitoksen yksikkö, joka tuli välittömästi paikalle, ja samoin onneksi on osaavaa henkilökuntaa, joten koneiden avaimet löytyivät palavasta rakennuksesta äkkiä ja saatiin yhteisvoimin pelastettua koko konekalusto eli rinne- sekä latukoneet ja kelkat. Mutta paljon menetettiin mm. varaosia, työkaluja yms ja lisäksi merkittäviä vanhoja valokuvia sekä muistoja rinneyrityksen historiasta, sanoi toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Palosaari kiittelee myös osaavaa henkilökuntaansa, sillä hissiyhtiön palkkalistoilla on useampikin vapaapalokuntalainen.

– Miehet tiesivät ja tunsivat paikat sekä osaavat käyttää koneita, siten saatiin nopeasti muun muassa koneiden avaimet esille ja koneet, tampparit ja kelkat turvaan kauemmaksi palopaikalta. Savussa sukeltanut Petteri Lakso onnistui saamaan haltuunsa viimeisen tampparin avaimen, jonka muoviosat olivat jo alkaneet kuumuudessa sulaa, mutta kone saatiin liikkeelle. Vahinkojen hinta olisi ollut huomattavasti korkeampi ilman neuvokasta ja osaavaa väkeä.

Pelastuslaitoksen apuna oli käynnissä oleva lumetusjärjestelmä, joka turvasi sammutusveden riittävyyden.

– Tämä on synkkä päivä, mutta me nousemme tuhkasta. Palaneen, noin tuhannen neliön, hallirakennuksen jäännökset siivotaan eikä tällä haavaa tilalle rakenneta mitään uutta. Uutta hallitilaa tarvitaan rinnekoneille, joten väliaikasitilojen etsintä on käynnissä ja uusi huoltorakennus on suunnittelussa, mutta sen sijainti tulee olemaan muualla.

Palosaari toteaa myös, ettei tulipalo vaikuta normaaliin rinnetoimintaan mitenkään, se ei näy asiakkaille muuten kuin palon jälkeisenä päivänä savunhajuna tunturi-ilmassa.

Hallipalon yhteydessä tuhoutuivat muun muassa henkilöstön sosiaalitilat, mutta väistötilat saatiin onneksi viereisestä ravintola Vinkkarista.

Vaikka ei konetappioita tullut, niin muut arvioidut palovahingot nousevat reilusti yli 2 miljoonaan euroon.

 

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas