Levinyt!
 

Merita Kujala rakastaa työtään

16.12.2020

Asiakaspalvelija joka solullaan

”Meidän ihana aurinkoinen vastaanoton Merita valittiin juuri vuoden 2020 Levin parhaaksi asiakaspalvelijaksi. Voitto meni kyllä niin oikeaan osoitteeseen! Hän kohtaa ihmiset aina avuliaana, suurella sydämellä ja mahtavalla palveluasenteella”, kommentoi Break Sokos Hotel Levi lokakuussa vielä toistaiseksi hotellin vastaanoton vuoropäällikkönä töitä Levillä tekevän Merita Kujalan Facebook-seinällä.

Merita

Merita valittiin Levin matkailuväen äänestämänä tämän syksyn Kipinäpäivillä Vuoden 2020 asiakaspalvelijaksi. Ja varmasti olisivat kaikki hotellin asiakkaatkin sanoneet samaa, jos olisi vain äänestysoikeus heille annettu.

Meritalle on Levi tuttu työpaikkana ja muutenkin ihan lapsuudesta asti. Keminmaalainen pikkulikka pääsi isovanhempien kanssa tunturilomille usein ja niin tuli Levin Lastenmaa ja Orvokki Puljujärvi tutuksi. Sittemmin Merita lähti opiskelemaan Lahden ammattikorkeaan liikuntamatkailua ja tapahtumajärjestämistä. Ja kuinkas ollakaan, päätyi työharjoitteluun muun muassa Hethen Ratsutallille Leville.

– Olin ”niitä lahtelaisharjoittelijoita”, joita oli muutamana vuonna perehtymässä erilaisiin matkailualan tehtäviin aina useampi kappale loppusyksystä. Ensi kerran olin sitten tässä talossa hotellin vastaanotossa talvella 2009 ja palasin aina takaisin, kesäisin tein S-ryhmän etelän hotelleissa töitä kuten esimerkiksi Turussa ja Helsingissä. Ison ketjun etu on se, että työntekijä pääsee talon sisällä vaihtamaan työmaata ja myös etenemään uralla.

2014 elokuussa äitiyslomaansa lopetteleva Merita tuli valituksi Break Sokos Hotel Levin myyntivastaavaksi. Sekin oli uusi tehtävä, mutta kun kerran Meritan uskottiin tehtävästä selviävän, otti hän sen rohkeasti vastaan. Siitä lähtien täällä on viihdytty ympärivuotisesti, puoliso löytyi täältä jo aiemmin ja perheessä on jo kolme lasta, nyt Paavo on 7, Nella kohta 5 ja Leevi 3 vuotta.

Suorittaja joutui taipumaan

Meritan elämä ei kuitenkaan ole ollut silkkaa silkkitietä, ruuhkavuosina piti suorittaa ja haalia omaan elämään lisääkin puuhattavaa, nuorimmaisen Leevin ollessa sylivauva, johti Merita toista vuotta MLL:n paikallisyhdistyksessä puhettakin. Oli kivaa touhuta paljon ja mennä aikataulujen mukaan.

Merita_B

– Mutta sitten tuli äkkipysähdys. Leevi oli vasta puolivuotias, löysin rinnasta äitienpäivänä kyhmyn, kun imetin vielä poikaa. Sitä vähäteltiin alussa eikä koepalaakaan meinattu ottaa. Mutta oma olo ei ollut hyvä, ja tulihan se pommi lopulta juhannuksen alla, kun vaadin tutkimuksia sitkeästi, diagnoosina rintasyöpä. Maailma pysähtyi.

Sairastuessaan Merita oli vasta 32-vuotias. Matto lähti kerrasta alta ja aina positiivinen Merita vaipui synkkyyteen. Lisäksi oman perheen turvaverkko ei ollut täällä, sillä vanhemmat ovat työelämässä, mutta kaukana Leviltä.

– Onneksi täällä on ollut niin ihania ihmisiä, jotka ovat kannatelleet ja apua sain ihan vierailtakin, kun oma suku ei ole täällä. Siskoni pääsi minua auttamaan Leevin hoidossa leikkauksen jälkeen. Toivo oli niin hukassa, että kirjoittelin lapsille jo kirjeitä tulevaisuuteen ja itkin. Silloin tarttui Kittilän neuvolan tänne toimittama perhetyöntekijä Jaana Köngäs tilanteeseen ja komensi jemmaamaan ne kirjeet tarpeettomina, Jaana loi uskoa, ettei tämä elämä tähän pääty, jokaikinen päivähän tässä eletään.

Näytän arpeni, olen elossa ja vahva

Merita kiittää ystäviään täällä, sillä välittämisen määrä oli niin suunnaton.

– Kyllä se pysäytti ja opin laittamaan asiat uuteen tärkeysjärjestykseen. Tällä hetkellä kaikki on hyvin ja kiitollisuus vahvasti läsnä. Ja sairaudesta oli kyllä sekin hyvä puoli, että varmasti lasten ja isänsä suhde entisestään vahvistui. Lapset oppivat luottamaan, että perheessä on kaksi tukijalkaa.

Merita sanoo, että implanttia hän ei ole vielä ottanut, sillä kun on oma koti, lapset, terveys takaisin, niin on pikkujuttu, jos yksi rinta puuttuu. Oma arpi kertoo selviytymisestä.

Koomistakin se toipumisarki oli, sillä aluksi oltiin kaikki syöpäleikkauksen jälkeen vähän pihalla. Mutta arkuus katosi, kun Paavo-poika ilmoitti tomerasti kylään tulleille kahvivieraille, että nyt on pestävä kädet, kun äidiltä on tissi leikattu! Tilanne laukesi siihen, ja onkin opittu, että avoin kannattaa olla ja puhua omasta sairaudestaan.

Mutta nyt jälleen kerran Meritan elämässä puhaltaa rohkeuden uusi tuuli.

– Olen tässä viime päivät itkenyt ja pakannut. Aloitan nimittäin uudessa työssä 1.1.2021 Break Sokos Hotelli Vuokatin hotellipäällikkönä. Siitä kyllä kiitän tätä taloa, että olen saanut niin hyvät eväät oppia. Talon hotellipäällikkö Virpi Mäkilä on oikea aarre, joka ei kätke osaamistaan, vaan ammentaa siitä meille muille ja jaksaa opettaa.

Meritalle uusi työ on melkoinen harppaus, mutta toivottu, sillä hän etenee urallaan. Jännäksi saattaa nyt käydä perheen arki, sillä Meritan mukana Vuokattiin lähtevät Nella ja Leevi, ja Paavo jää kevääksi isänsä seuraksi Leville, sillä täällä ovat koulu ja isän työt.

– Eihän huomisesta kukaan tiedä, mutta lasten sanoin on tulossa siisti seikkailu. Me luomme onnemme ja varmasti Vuokatissa on yhtä ihania asiakkaita kuin Levilläkin, Merita toteaa hymyillen.

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Hilla Group Oyj 2022
Nettitaivas