Levinyt!
 

Pekka Hakola leipoi elämänsä kansien väliin

16.12.2020

Haapavedeltä kotoisin oleva yrittäjä Pekka Hakola on monelle tuttu mies. Hän aloitti työuransa kokkina Hotelli Muonion keittiössä vuonna 1975. Sen jälkeen hän on työskennellyt niin Pallaksella, Levillä, Saariselällä kuin Pyhätunturillakin.

Pekka

Tunturikeskusten lisäksi hän on tehnyt töitä Oulun Vaakunassa, Rovaniemen Hartsuherrassa, Tornion Umpitunnelissa, ja pistäytyipä hän Espoon Lepolammellakin. Sodankylän Poronsarvessa hän toimi yrittäjänä vuosina 1991–1994.

Pisimpään Hakola on vaikuttanut Ylläksellä, ensin keittiömestarina, sitten ravintola- ja ohjelmapalveluyrittäjänä. Niiden vastapainoksi hän hyppäsi välillä Ylläsjärven kyläkauppiaaksi.

– Alkoivat nämä eläkeläisen päivät, niin innostuin muistelemaan menneitä, ei ollut mitään tekemistä oikein ja niin alkoi tulla tarinaa. Vuosien mittaan olen tutustunut muun muassa ravintola-alalla ja yrittäjänä niin moneen persoonaan, joten muisteltavaa riittää niin piisistä kuin köökistäkin, luonnehtii Pekka Hakola uutuuskirjansa syntyä.

Kirjassa hän käy läpi lapsuuttaan ja nuoruuttaan Haapavedellä, opiskelujaan sekä työ- ja yrittäjäuraansa.

Vuodesta 1976 lähtien niin yksityis- kuin työelämässäkin rinnalla on kulkenut Sodankylän Kieringistä kotoisin oleva puoliso Eliisa.

Pekka Hakola kertoo myös harrastuksistaan, joiden kirjo on yhtä monipuolinen kuin hänen työuransa. Ilmailua omalla koneella harrastanut Hakola joutui vuonna 2018 pahaan lento-onnettomuuteen. Siitä toipuessaan hänellä on ollut aikaa muistella elämänsä vaiheita.

Pekan Pidot – Haapavedeltä kokiksi ja yrittäjäksi Lapin tuntureille -kirjassa on 116 sivua, ja sen on kustantanut rovaniemeläinen Väyläkirjat.

 

Kirjatiedustelut suoraan tekijältä, Pekka Hakola, sähköposti: hakolapekka@gmail.com

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Hilla Group Oyj 2022
Nettitaivas