Levinyt!
 

Kiinteistömaailma Levin uudet tuulet

02.12.2020

Torikujalta muutettiin PoronPorttiin

Kiinteistömaailma Levin konttorilta kuuluu uutta, sillä lokakuun alussa Kiinteistömaailman Levin/Levi LKV Oy:n liiketoiminta on siirtynyt liiketoimintakaupalla Niko Merikon omistamalle Niko Merikko LKV Oy:lle.

Samalla kun tuli uusi yrittäjä, muuttui myös konttorin osoite. Nyt palvellaan PoronPortin liikekeskuksessa osoitteessa Tunturitie 2, Sirkka.

Kiinteistömaailma

Markku Mäntylä, Niko Merikko ja Jenny-Juulia Mäntylä.

Ihan täyttä vallankaappausta ei Niko Merikko ole Levin konttorilla tehnyt, vaan vastaavana hoitajana toimii Markku Mäntylä, jolla on pitkä kokemus Levin ja Lapin alueen kiinteistökaupasta.

– Vuodesta 2006 olen tehnyt näitä töitä ja Pertti Kuparinen toimi minulla alussa toimiston vastaavana hoitajana perehdyttämässä ja ajamassa sisään alalle. Aloitin vuonna 2009 Kiinteistömaailma Levin yrittäjänä. Nyt minä puolestani autan Nikoa alkuun ja sisälle järjestelmiin tämän toimiston pyörittämisessä, sanoo Markku Mäntylä.

Kiinteistömaailma on kauppamääriltään Suomen suurin kiinteistönvälittäjä ja sen kaikki asuntomyymälät, yli 100 maan eri puolilla, ovat itsenäisten franchising-yrittäjien vetämiä yrityksiä.

Jethron opissa

Niko Merikko kiinnostui kiinteistönvälityksestä ja kävi Jethro Rostedtin Aninkainen Akatemian koulutuksen asuessaan edelliset pari vuotta Porvoossa. Kurssin käytyään Niko teki myyntitöitä Aninkainen Kiinteistönvälityksessä perehtyen alaan eteläisen Suomen kaupunkioloissa, jossa myydään täysin erilaista tuotetta kuin täällä.

– Kyllä nyt jännittää aika paljon, sillä täällä tehdään täysin erilaista kauppaa. Jo se, että useimmiten vapaa-ajan asunnon myyjä ja mahdollinen ostaja asuvat muualla kuin täällä asettaa omat vaateensa. Mutta onneksi Markku on tukena ja perehdyttää ja verkosto laajenee, sanoo Niko Merikko.

Se, että Niko Merikosta tuli kiinteistönvälitysfirman yrittäjä Leville, on oma tarinansa, mutta se voidaan kertoa, että äkkiä se kävi.

– Kohdattiin kesällä kylällä ja ihan vain heittona tuli puheeksi tämä asia. Ei mennyt sitten kauan, kun tehtiin päätös. Niko Merikko kuitenkin tuntee hyvin alueen ja on innostunut sekä myyntihenkinen persoona. Uskon, että hän on oikein sopiva tähän yrittäjäksi. Enkä tosiaankaan ole itsekään täysin vapaaherraksi päässyt, päivittäin on tehtävää ja voin nyt paremmin keskittyä laajempiin projekteihin. Tämä alahan on sellaista, että pitää olla verkosto, pitää saavuttaa luottamus, pitää tavoittaa kohteiden myyjät ja hallita tehokas markkinointi, sanoo Markku Mäntylä.

Mäntylän perheen esikoistytär Jenny-Juulia Mäntylä hoitaa vastaisuudessakin toimistosihteerin tehtäviä Kiinteistömaailma Levin toimistolla, työtä riittää, sillä sihteerin kautta kulkevat esiteltävien kohteiden sisällöt nettiin ja kiinteistökaupoissa riittää eräskin lomake täytettäväksi ja toimitettavaksi kaupan kaikille osapuolille.

Jaspis Toivonen

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023