Levinyt!
 

Levin viikingit valmiina haasteeseen

13.03.2015

Yksilönä, taisteluparina tai joukkueena.
Maailman pohjoisin extremejuoksukilpailu Arctic Tough Viking Levi starttaa Levin eturinteeltä lauantaina 14.3. klo 11. Mukaan odotetaan 500 osallistujaa testaamaan kuntoaan lumijuoksussa ja haastavissa esteissä. Kilpailuun voi osallistua yksilönä, taisteluparina tai joukkueena.

Viikingit leukaa

Roikkuminen on haasteellista, ja parhaillaan on käynnissä Levi Wellness Clubin leuanvetohaaste, joka kestää kuukauden. Ensimmäisenä päivänä aloitettiin yhdestä leuasta ja joka päivä vedetään yksi enemmän.


Junan tuoma, Levillä toisensa tavannut ja sinne juuttunut pariskunta Kari Laitinen ja Heli Lehtinen odottavat Arctic Tough Vikingia vesi kielellä. Kari työskentelee Levi Ski Resortilla sähkötöiden johtajana ja Heli Levi Restaurantsin apulaisravintolapäällikkönä. He ovat valmistautuneet kilpailuun treenaamalla Levi Wellness Clubilla, jossa treenaamisesta on tullut heille elämäntapa.
Heli osallistuu kilpailuun taisteluparina ystävänsä Jenni Mikkolan kanssa, Kari taas Levi Ski Resortin nelihenkisessä joukkueessa yhdessä Mari Honkasen, Toni Vahtolan ja Jussi Kallion kanssa. Tiimin kovakuntoisin on Mari, jonka miehet ovat valinneet jänikseksi, jolle kukaan ei haluaisi hävitä.

Punnerruksiin on panostettu.
Viime kesänä Heli ja Kari osallistuivat Oulun Extreme Runiin ja Torassiepin bootcampille, lisäksi he ovat olleet mukana lähes kaikissa Levi 24 -pyöräilyissä. He ovat käyneet maastossa tutustumassa ennakkoon tulevaan kisarataan ja ohjeistavat, että eturinteen nousussa kannattaa edetä maltilla, sillä se on yllättävän rankka.
- Esteistä pahin meille molemmille on monkey bars, jossa edetään roikkuen. Radalla on 16 estettä, ja jos jostakin niistä ei selviydy, sen voi ohittaa 30 punnerruksella. Olemme siis panostaneet punnerrusten harjoitteluun, kaikkien esteiden ohitus vaatii vain 480 punnerrusta, he naurahtavat.
- No, ei tätä pidä ottaa niin tosissaan, että on verenmaku suussa, mutta on hauska lähteä haastamaan itseään ja kokeilemaan, mihin rahkeet riittävät. Tunti voisi olla hyvä tavoite, sillä kyllähän 5 km juoksee puoleen tuntiin, mutta paljonkohan siinä 480 punnerruksessa menee aikaa?

Viikingit punnertaa

Kari Laitinen ja Heli Lehtinen ovat panostaneet punnerruksen harjoitteluun ennen Arctic Tough Vikingia, sillä yhden esteen voi ohittaa 30 punnerruksella. Kaikkien esteiden ohittamiseen niitä vaaditaan 480. - Punnerrusta ja taas punnerrusta, kaikilla eri tavoilla, siihen panostetaan, sanovat Heli ja Kari.

Osallistujatavoite näyttää toteutuvan.
Arctic Tough Viking sopii Helin ja Karin mielestä kenelle tahansa peruskuntoiselle. Riippuu vauhdista, kuinka rankka kilpailusta tulee, ja pahinta mitä voi tapahtua, on keskeytys, joten suuria vahinkoja ei siitäkään seuraa. Pariskunta kannustaa kaikkia muutenkin liikkumaan, sillä se lisää hyvinvointia kaikella tavalla.
- Kun tuntuu, että energiat ovat lopussa, niistä ei todellisuudessa ole käytetty vielä puoliakaan. Kuntoilu auttaa jaksamaan, yksi tunti liikuntaa tuo mukanaan kaksi tuntia energiaa. Jos harjoitukseen tulee tauko, se tuntuu hirveältä. Liikunta auttaa arjen jaksamisessa ja tuo myös syvemmän unen, Heli ja Kari sanovat.
Kilpailuun voi ilmoittautua Hullu Poro Areenan kisatoimistossa perjantaina 13.3. klo 14–18, ja lauantaina tunti ennen viimeistä lähtöä eli klo 13 asti. Ilmoittautumispaikalla palvelee myös Tough Viking -jälleenmyyntipiste. Jos et uskaltaudu mukaan kisaan, radan varrelle kaivataan kannustajia. Jos sinulla ei ole vielä suosikkia, jota kannustaa, voit vapaasti kannustaa aivan kaikkia ja huutaa myös Karin ja Helin tiimeille lisävirtaa.
- Tavoittelemme Arctic Tough Vikingiin 500 osanottajaa ja näyttää että pääsemme siihen. Paikalliset yritykset esittelevät kisa-alueella palvelujaan, joten siellä on hyvä tilaisuus tutustua Levin tarjontaan, sanoo Levi Eventsin toimitusjohtaja Janne Pelkonen.
(Timo Koivisto)

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas