Levinyt!
 

Levi ja Ylläs saivat Elisan 5G-verkon

11.11.2020

Elisa on ensimmäinen operaattori, joka on tuonut 5G-yhteydet talviurheilukeskuksiin. Alkuvuodesta Rukalle avattu verkko laajeni ja sai lokakuun alussa seurakseen Ylläksen, Himoksen, Vuokatin sekä Levin, joka on Suomen suurin talviurheilukeskus.

– Normaalivuonna meillä vierailee 750 000 matkailijaa, joille tarjoamme palveluita 365 päivänä vuodessa. Hyvät tietoliikenneyhteydet ovat meille elinehto. 5G:n avulla pystymme kehittämään uusia, uraa uurtavia palveluja ja elämyksiä vierailijoillemme, sekä entisestään parantamaan Levillä toimivien yritysten ja etätyöläisten toimintaedellytyksiä. On hienoa olla maailman ensimmäisten 5G-matkailualueiden joukossa, Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari sanoo.

Nyt avattujen alueiden myötä Elisan 5G-paikkuntien määrä nousi yli 50:een. Kaiken kaikkiaan Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 30 prosenttia väestöstä eli yli 1,6 miljoonaa suomalaista.

– Asiakastarve määrittää ensisijaisesti sitä, minne verkkoa rakennamme. Hiihtokeskuksissa vierailee paljon nuoria, työikäisiä ja yrityksiä, jotka kuluttavat paljon mobiilidataa ja ovat usein edelläkävijöitä teknologioiden hyödyntämisessä. Täällä 5G pääsee hyvään käyttöön, nyt kun 5G-päätelaitteetkin yleistyvät kovaa vauhtia, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola arvioi.

Elisan 5G-verkko palvelee pohjoisessa muun muassa Oulussa, Rovaniemellä, Kemissä, Kuusamossa, Kittilässä, ja Kolarissa.

 

Hiihtokeskusten ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet voi tarkistaa osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus

Lisätietoa 5G:stä osoitteessa www.elisa.fi/5g

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023