Levinyt!
 

All Huskies virittyy talveen uusin kujein

07.10.2020

Alaskanhuskyt ja muutama muu

Kittilän kirkonkylältä kivenheiton päässä Ylläksen suuntaan Kuusseläntiellä sijaitsee rekikoirayritys All Huskies, jonka reippaat alaskanhuskyt ovat jo virittäytyneet tulevaan kauteen. Vallitsevat maailman tilanteesta eivät karvaturrit ole tietääkseen, toki yrittäjää itseään painaa huoli tulevasta, mutta hyvin on löytynyt uusia selviytymiskonsteja, joten ei tämä synkältä näytä.

Pauliina Tirkkonen on ollut itsenäisenä yrittäjänä 7 vuotta, ja 27 vuotta sitten alkanut koiraharrastus on vienyt alkujaa Oulusta Leville tulleen naisen alan yrittäjäksi. Hyvän vahvistuksen yritykseen tuo puoliso Hannu Tirkkonen, jonka oma valjakkoharrastus aikanaan toi parin yhteen.

AH_perhe

Koiratarhan 59 kilpalinjaisen alaskanhuskyn, seitsemän siperianhuskyn, yhden australiankarjakoiran ja kahden laumanvartijan, owczarek podhalanskin eli valkoisen tatranvuoristokoiran päivittäinen hoito ei ole vain silittelyä, toki rapsuttelua tarvitaan myös joka välissä, sillä tarhan koirat ovat hyvin sosiaalisia ja ystävällisiä. Päivittäin tarhoja on siistittävä ja korjattavaakin aina löytyy, koiria on liikutettava ja treenattava ja ruokaakin lauma tarvitsee reippaanlaisesti.

– Ruskan alussa käynnistyi myös oman tarhamme kummikoirakampanja, jossa vapaehtoiset ihmiset voivat auttaa ostamalla kummikoiratuotteen vuodeksi hintaan 30 euroa/kk. Summa menee lyhentämättömänä koiran muonaan sekä tarvittaessa eläinlääkärille ja muihin maksuihin, kuten esimerkiksi madotukseen. Meillä on myös muutamia yrityskummeja isommalla diilillä. Ja nyt näyttää siltä, että melkein jo koko tarhan ruoka on turvattu ainakin seuraavaksi vuodeksi, se lämmittää, sanovat Pauliina ja Hannu Tirkkonen.

– Ja haluamme hyvän kiertävän eli, kun omat koirat on turvattu, vinkitämme ihmisiä avustamaan toisia saman alan yrityksiä.

Kummikoiratoiminnasta löytyy lisää tietoa yrityksen nettisivuilta.

Uusia ohjelmia kehitetty

Pauliina kertoo koronaviruksen muuttaneen melko paljon yrityksen ohjelmatarjonnassa.

– Aikaisemmin meilläkin oli talvi buukattu täyteen ja ajettiin rutiinimaisesti tiettyinä päivinä tietyt safarit, varaukset tiedettiin ennakkoon ja sen mukaan elettiin eli meillä se tarkoitti viisi ajopäivää ja kahta lepopäivää viikossa koirille. Nyt on pitänyt keksiä muuta, mutta tosi mukavasti ovat kotimaiset asiakkaat meidät löytäneet.

AH_pennut

– Kesällä aloitettiin kennelvierailut, jotka nyt näillä näkymin jatkuvat läpi talven, ne ovat varsin tykättyjä puolentoista tunnin mittaisia koiriin tutustumisohjelmia, voidaan kahvistella ja rapsutella tarhan koiria nuorimmista pennuista senioreihin. Syys–marraskuu on rekikoirien sulan maan harjoitteluaikaa ja treenit käynnissä, eli vanhemmilla ja vahvemmilla koirilla tehdään pitempiä ja nuorilla koirilla lyhyempiä mönkijävetolenkkejä.

Syksyistä treenisafaria tarjotaan myös asiakkaille, jotka voivat istua mönkijän kyydissä, seurata kerrallaan 16–18 valjakkokoiran treeniä ja lopuksi auttaa koirien hoidossa. Koiratarhalla pääsee myös vapaana juoksevien koirien kanssa kosketuksiin ja lisäksi parhaillaan tarhan hurmurit löytyvät lastentarhasta, jossa Pauliinan luottojohtajakoira Trine kasvattaa 9-viikkoisia naskalihammaspentujaan.

All Huskies -tarhan ohjelmat ja kennelvierailut toteutuvat vain tilauksesta, mutta lyhyelläkin varoituksella ja puhelinsoitolla vaikka saman päivän aamuna usein ohjelma onnistuu.

Jaspis Toivonen

allhuskies.fi

 

 

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023