Levinyt!
 

Ladulle ja rinteeseen

07.10.2020

Levi avasi hiihtokauden koko lajikirjon osalta ennätysaikaisin 2. lokakuuta. Laskettelun, lautailun ja maastohiihdon jo lokakuun alussa mahdollistaa viime keväänä säilötty lumi.
Lunta säilöttiin keskuksen alueelle kahteen paikkaan, maailmancupin rinteille noin 50 000 kuutioita ja nyt aukeavalle eturinteelle noin 90 000 kuutioita.
– On hienoa käynnistää talvikausi lokakuun alussa. Levin eturinteeseen rakentuu parhaillaan rinnealue, joka tulee olemaan koko pituudeltaan laskettavissa. Eturinteen alueelle rakentuu myös parkkilaskijoille oma alue. Hissejä on käytössä kaksi, Levi North -tuolihissi sekä ankkurihissi numero 2, sanoi Oy Levi Ski Resort Ltd:n liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.
Myös maastohiihtäjien halli- ja rullakausi on pian ohi ja Levillä on baana auki.
Golfkentän alueelle avattiin samana päivänä  reilun kilometrin pituinen ensilumenlatu säilölumesta.

Rinneavattiin

Kumppanuussopimus Riitta-Liisa Roposen ja Levin välille

Levi on solminut kahden vuoden kumppanuussopimuksen vapaan hiihtotavan taitajan, maailmanmestari Riitta-Liisa Roposen kanssa. Ajatus yhteistyöstä syntyi, kun Levi on Suomessa Riitta-Liisan suosikkipaikka harjoitella.

Perjantaina 2.10. avautuneen Levin ensilumen ladun korkkasi viisinkertainen olympiakävijä ja MM-mitalisti Riitta-Liisa Roponen.

– Olen erittäin innoissani syvemmästä yhteistyöstä Levin matkailukeskuksen kanssa ja haluan omalta osaltani olla kehittämässä Leviä ja Levin tunnettavuutta myös loistavana maastohiihtokeskuksena. Harjoittelen Levillä vuosittain jopa 6–10 viikkoa. Levi tunnetaan erittäin hyvänä talvihiihtokohteena ja matkailukeskuksena, mutta minulle Levi on paljon muutakin.

– Kesäisin ja syksyisin vietän viikkoja Levillä loistavissa kesäharjoitteluolosuhteissa. Aloitan aina myös ensilumenharjoitteluni Levillä, koska latuprofiili on ensilumenharjoitteluun todella hyvä ja monipuolinen, kertoo Riitta-Liisa Roponen.

Riitta-Liisa Roponen on Levin näkökulmasta loistava lähettiläs. Hänen positiivinen asenteensa sekä aito halu tuoda Leviä esille ovat olleet avainasemassa kumppanuussopimusta tehdessä. Koko alueen kevään suurin tapahtuma Ylläs-Levi maratonhiihto houkuttelee joka kevät yli tuhat harrastajaa haastamaan itseään Lapin kevät hangille. Tähän tapahtumaan Roponen toimii myös hyvänä esimerkkinä sekä inspiraation lähteenä.

Riitta-Liisa Roposen lisäksi Levillä on jo ennestään kumppanuussopimus entisen alppihiihtäjän Tanja Poutiaisen kanssa.

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023