Levinyt!
 

Huskytarhassa hurmaavat koirien lisäksi naalit ja punaketut

07.10.2020

Kettuselfie on ihan pakko saada

– Jo keväällä vieraamme hurmaantuivat kettuselfieihin eli tarhan opetetut punaketut asettuivat samaan kuvaan asiakkaan kanssa, kertoo Levin Huskypuiston yrittäjä Reijo Jääskeläinen.

HuskyparkPinja

Kesällä punakettuperhe laajeni ja nyt selfiekuvaan asettuu jo punakettuperheen nuorisokin ihan suosiolla, sillä opitut temput palkitsevat herkkupaloilla yhteistyön. Kettujen koulutus tapahtuu herkuilla, mutta nuoriso näyttää oppivan myös seuraamalla tarkoin, miten homma vanhemmilta ketuilta sujuu, ja ne ovat jo hoksanneet, että herkkupaloja isaa, kun toimii tietyllä tapaa. Asiayhteys on oivallettu kettujen joukoissa varsin nopeasti.

Kesällä ja ruskalla vieraita kotimaasta

Reijo Jääskeläinen sanoo, että kotimaiset perheet ovat jo aikaisemminkin löytäneet mukavasti Könkäällä sijaitsevan siperianhuskytarhan; kennelvierailuista on tullut yhä suositumpi perheohjelma.

– Olemme jo vuosia luoneet kontakteja suomalaisiin mökkiläisiin ja heistä on tullut mukava kanta-asiakkaiden joukko. Moni perhe käy täällä ensi kertaa ja sitten tullaan uudelleen ja puskaradion kautta paikasta on kerrottu ystävillekin. Se tuntuu hyvältä, ettei meitä ole unohdettu.

Tarhavierailut jatkuvat edelleen lokakuussa kolmena päivänä viikossa eli keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin klo 12 ja 13, ja vierailut varataan aina etukäteen. Kun saadaan lumi maahan ja jääkansi järvelle, alkavat myös lyhyet, 2 ja 4 kilometrin koiravaljakkoajeluretket.

Elokuvien karvaiset näyttelijät

Jääskeläisen tarhalla on siperianhuskyjen ja punakettujen lisäksi myös pari naalia, jotka niin ikään hallitsevat esiintymisen. Lisäksi joukoissa riemastuttavat ns. seurapystykorvat, joten rapsuteltavaa riittää perheen pienimmillekin.

Osa huskyistä on koulutettu esiintymään muun muassa elokuvasusien rooleissa. Elokuvien ja mainosfilminen tekeminen on ollut merkittävä osa jo 30-vuotta luontoelämyksiä koirilla tarjonneen yrittäjän toimintaa. Eläinten kouluttaminen filmiteollisuuden tarpeisiin on tuonut työhön oman piristävän mausteensa.

– Ihan kuollutta ei nytkään ole sillä rintamalla, sillä työn alla on erään pitemmän projektin neuvottelut ensi talvelle. Mikäli päästään sopimukseen, on tiedossa useamman viikon rupeama niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja kuvauksissa liikutaan arktisten koirien aihepiirissä pohjoisilla alueilla, kertoo Jääskeläinen.

Ja löytyypä tarhalta edelleen myös se legendaarinen pussaava porokin.

Jaspis Toivonen

 

www.levihuskypark.fi

 

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023