Levinyt!
 

Kamarikonsertti IIa Fúvósötösre Särestössä 23.9.

16.09.2020

Aito ammattiorkesteri

Lapin kamariorkesteri – Rovaniemen kaupunginorkesteri on Suomen ja koko EU-alueen pohjoisin ammattikamariorkesteri. Se on perustettu vuonna 1972 ja orkesterissa on 18 vakituista muusikkoa.

Orkesterin taiteellisena johtajana toimii kapellimestari John Storgårds ja orkesterin historian ensimmäisenä päävierailijana toimii Tomas Djubsjöbacka syksystä 2019–2021 kevääseen.

Kamarikonserttielämysten tarjoamisen ohella orkesteri järjestää yleisölle avoimia kenraaliharjoituksia ja taiteilijatapaamisia orkesterin muusikoiden, vierailijoiden ja yleisön kesken. Orkesterille ovat tärkeitä myös kylä- ja koulukonsertit, musiikkituokiot yleisön keskellä ja kontaktit musiikinharrastajiin. Musiikkiin sitoutunut orkesteri taipuu upeiden klassisten teosten ohella myös vaikkapa jatsiin, tangoon ja maailmanmusiikkiin.

Lapin kamariorkesterin kotipesä on Rovaniemellä Kulttuuritalo Korundissa.

 

Konserttikeikka Kittilän Särestöön

Särestössä pidetään 23.9. puhaltajien konsertti Fúvósötösre eli Puhallinkvintetille, joka tuo tutuksi erityisesti unkarilaistaustaisten säveltäjien puhallinmusiikkia.

Konsertin pääpaino on 1900-luvulla eläneiden, Reidar Särestöniemen aikalaisten, säveltäjien Sándor Veressin, Mátyás Seiberin sekä György Orbánin teoksissa puhallinkvintetille. Puhallinkvintetin laaja väripaletti maalaa Veressin keskustelevan kaksiosaisen Diptychin. Seiberin vuoropuhelu viidelle, Permutazioni a Cinque, tuo rytmikkyyttä soitinten väliseen kommentointiin. Orbánin vuonna 1985 sävelletty vauhdikas Puhallinkvintetto antaa jokaiselle kvintetin jäsenelle tilaa esitellä soittimensa luonnetta.

• Lapin kamariorkesteri - Lapland Chamber Orchestra konsertoi Särestöniemi-museolla keskiviikkona 23. syyskuuta 2020 klo 19.00–20.00. Liput 15 e käteismaksuna.

Konsertin ohjelmassa kuullaan Johann Sebastian Bach: Inventio C-duuri/ Invention C Major (BWV 772) sekä Inventio c-molli/ Invention C Minor (BWV 773).

Sándor Veress: Diptych.

Mátyás Seiber: Permutazioni a Cinque.

Glenn Gould: Prelude.

György Orbán: Puhallinkvintetto/ Wind Quintet.

Konsertissa noudatetaan korona-ajan ohjeistuksia ja pidetään turvavälejä myös katsomossa.

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2020
Nettitaivas