Levinyt!
 

Valokuvaaja Kristina Aikion kuvat esittäytyvät

16.09.2020

Inarilaissyntyinen valokuvaaja Kristina Piiku Aikio esittäytyy valokuvillaan tänä syksynä kiinteistönhuoltoyritys Levin Luuttu ja Lekan uusissa toimistotiloissa (Tavi´s Place, Leviraitti 13). Valokuvanäyttelyn työt ovat myynnissä ja näyttelyn nimi kertoo, mistä on kyse, eli Pohjoisen taivaan alla, luontokuvia ympäri vuoden.

Piiku_ite

Piiku Aikio viihtyy kameransa kera luonnossa retkeillen ja niinpä kuvasatoa kertyy pitkin vuotta. Aikio on opiskellut valokuvausta ammatikseen Design Schoolissa Helsingissä.

– Minulla oli kuitenkin pitkään halu muuttaa takaisin Lappiin ja parhaillaan asunkin puolisoni kanssa Kaukosessa. Syntyisin olen Inarista, isä on inarinsaamelainen Partakon Kotkavuonolta ja äidin juuret etelässä.

Äidin, Mariann Aikion kanssa on myös syntynyt julkkareita vaille valmis kuva- ja runokirja Miksi tuulet aina palaavat? Kirjan runot ovat Mariann Aikion kirjoittamia suomeksi ja inarinsaameksi ja kuvat Piiku Aikion. Täydellinen kansikuva löytyi muuten viime syksynä ensilumien aikaan Äkäsmyllyltä.

Piikun ominta alaa on ollut ruokakuvaus, mutta luontokuvatkin onnistuvat ja hänen kuvistaan erottaa oman käsialan niin väreissä kuin tyylissäkin.

Piikun_tyo

– Voitin smoothieresepti- ja kuvakilpailun vuonna 2018 ja siitä oikein innostuin. Olen saanut apurahaa Kittilän kunnalta tähän ensimmäiseen näyttelyyn ja marraskuussa vien töitäni esille Kittilän kirjaston näyttelyyn. Valokuvataulujen ohella tulossa on myös postikortteja ja jääkaappimagneetteja. Haaveissa on oma lappilaista ruokakulttuuria esittelevä ruokakirja.

Aikion valokuvatyöt on vedostettu ja tulostettu ohuelle metallilevylle, jossa kuvien värit toistuvat hyvin, sillä niiden pintakäsittely on mattamainen.

 

Jaspis Toivonen

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023