Levinyt!
 

Huippumuotimerkki hálo avasi lippulaivamyymälän

16.09.2020

Viimeinkin kotipesään

– Kolmen vuoden rakennuslupataistelun jälkeen pääsimme vihdoin avaamaan oman lippulaivamyymälämme tänne Leville. Vuonna 2017 perustimme hálon kotipaikkanaan Kittilä ja tarkoitus oli heti avata tänne myymälä. Mutta se ei ollutkaan ihan yksinkertaista, joten ensimmäinen hálo store avattiin Helsingin Kämp Galleriaan, kertoo vaatesuunnittelija ja toinen yrityksen perustajaosakkaista Jukka Puljujärvi.

halo_jukka_marta

Yhtiökumppani Marta Valtovirta kertoo, että oman verkkokaupan ohella hálon tuotteet leviävät ympäri Eurooppaa tehokkaasti boozt.comin kautta.

– Meillä on useita jälleen myyjiä Suomessa ja lisäksi muualla, kuten Luxemburgissa ja Hong Kongissa, pohjoismaiseen designiin erikoistuneissa liikkeissä. Mutta koronavirus on vaikeuttanut monien erikoisliikkeiden toimintaa, kuten on käynyt muun muassa jenkeissä Seattlessa sijaitsevassa Pirkko-myymälässä.

– On hauska tvisti, ettei lippulaiva sijaitsekaan Helsingissä, vaan lumen keskellä pohjoisessa, keskellä ei mitään. Kansainvälisesti uskomme sen herättävän mielenkiintoa ja uteliaisuutta, sanoo Jukka Puljujärvi.

– Aikanaan meillä oli vain tyhjä, blanco, sivu edessä, kun perustimme hálon, mutta oli heti selvää, että Lappi on nosteessa ja halusimme luoda puhtaasti Lapista tarinaa. Itselle se oli luonnollinen lähtökohta, kun on täältä kotoisin. Levi on kansainvälinen keskus, joten tänne tämä sopii, kun asiakaskuntaa tulee maailman eri kolkista.

 

Yksinoikeudella Reidar Särestöniemen tuotantoon

Vaatesuunnittelija ja yrittäjä Jukka Puljujärvi on syntyisin Kittilän Puljusta ja valmistunut Lapin yliopistosta. Itärajan pieni kaupunki Kitee on puolestaan kauppatieteen maisteri Marta Valtovirran lähtöruutu ja hän on tehnyt uraa kansainvälisen kaupan alalla.

– Olimme vanhoja työkavereita, ystäviä, ja molemmat pieniltä paikkakunnilta kotoisin, kun perustimme hálon. Tämä on pieni yritys ja organisaatio ei ole raskas, joten nyt tehdään omassa yrityksessä sitä, mitä halutaan.

Itse vaatesuunnittelu toki on edelleen Jukan heiniä, mutta muihinkin töihin on päästy, Levin liikkeen pohjaa tehtiin yhdessä Puljujärven suvun kanssa ja Jukka pääsi myös terassinlautoja naulaamaan.

Varsinainen liiketila on Olokodon-mallistoa. Malliltaan se on kuutiomainen ja valoisa myymälä, jossa ovat isot lasi-ikkunat suoraan luontoon sekä ylös tähtitaivaalle.

halo_valmis

– Olokodon suunnittelussa on ollut keskeisinä inspiraation lähteinä pohjoisen luonto sekä taide. Koemme jakavamme samoja arvoja kotimaisen hálo-vaatemerkin kanssa. On ollut upeaa toteuttaa uudenlainen vahvasti pohjoisen luonnonvaloa hyödyntävä myymälätila hálon käyttöön, sanoo Olokodon suunnittelija Ilmari Mäenpää.

Särestöniemi-museon kanssa aloitettiin yhteistyö jo 2017 ja hálolla on yksinoikeus käyttää Reidar Särestöniemen taidetta printeissään. Vuosittain mallistoon tulee uutta eikä yritys varsinaisesti julkaise erillistä vuodenaikoihin perustuvaa kokoelmaa. Hálo inspiroituu Lapin kahdeksasta vuodenajasta, ja niiden mukaan syntyy uutta.

– Meillä ei hálo ole koskaan ole alennusmyynnissä, tuotteet myydään alkuperäisellä hinnalla loppuun, toki emme päätä siitä, mitä jälleenmyyjät sitten tekevät. Meille on tärkeää, että tekstiilit ovat laadukkaita ja vaatteet hyvin tehtyjä sekä hintansa arvoisia. Jo Reidar ymmärsi sen, että taidetta voi myydä ja sillä voi elää. Se, että myy taidettaan, ei minusta mitenkään alenna omaa taiteilijuutta.

Puljujärvi sanoo myös, että Levillä on jo tehty hyvää yhteistyötä Levin Iglujen kanssa, jossa hálon vaatteita on ollut myynnissä ja myös henkilökunnalla päällään. Tulevaisuudessa katseet suuntautuvat kohti Aasiaa ja Japania, jonne on ensin saatava hyvä kontakti ja kumppani, jotta saadaan tuotteet sinne esille.

Jaspis Toivonen

 

www.halofromnorth.com

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023