Levinyt!
 

GastroK. energisenä ja uudistuneena uuteen kauteen

02.09.2020

Vahvuudet omistajapohjassa

Ravintola GastroK. avautui viime vuoden joulukuussa Leville tarjoten alueelle uuden ruokaravintolan ja elegantin aikuisten tanssiravintolan. Korona kuitenkin asetti tiukasti kapuloita rattaisiin sulkien koko tunturin maaliskuussa, mutta tuleen ei olla jääty makaamaan.

– Olemme käyttäneet tauon innovoimalla uutta ja nyt meille on noussut uudistunut ravintola GastroK. vol. 2 eli entistä parempi versio, kun on kokeiltu ja opittu. Lisäksi olemme saaneet yrittäjäjoukkoomme kolmannen jäsenen eli Levillä asuvan keittiöalan huippuammattilaisen Lauri Närhen, joka tuo oman vahvan osaamisensa yhtiöön Ville Isokosken ja itseni lisäksi, sanoo Riitta Paloniemi.

gastrotyypit

Riitta Paloniemi kertoo, että koronatukea on haettu ja on innovoitu uusia ratkaisuja, jotta yritys toimii jatkossakin. Ensi sokin jälkeen on taas virtaa ja energiaa nousta.

– Onneksi meidät on jo ravintolana löydetty Leviltä lyhyen talvikauden aikana. Nyt kesän aikana on energiat suunnattu kehittämiseen ja entistä parempaan tuoteperheeseen. Olemme avanneet muun muassa verkkokaupan, jossa myydään noutoruokaa. Ala- ja yläkerran ravintoloiden roolia olemme muuttaneet ja koko talo on tehokkaammassa toiminnassa. Tauon jälkeen avasimme ovet jo heinäkuun 17:ntenä ja tästä jatketaan samaa vauhtia kohti kevättä.

GastroK:n perustiimi toimii timanttisesti, sillä kaikki omistajat tekevät myös suorittavaa työtä pitkällä kokemuksella, Riitta Paloniemen ja Ville Isokosken vahvuudet ovat salissa ja baarissa ja Lauri Närhen keittiössä.

Unelma omasta yrityksestä

Lauri Närhi on ehtinyt kerätä keittiömestarin ja -päällikön työkokemusta Suomen eri keittiöistä palkkatyöläisenä. Vuonna 2008 hän tuli Leville ravintola Taivaaseen ja sieltä Kultaiseen Poroon, ura jatkui K5 Levillä ja Hotelli Panoraman keittiöpäällikkönä.

– Sitten tehtiin piipahdus etelään ja olin töissä Haikon kartanossa, mutta emme viihtyneet etelässä, muutettiin perheen kanssa takaisin pohjoiseen, ensin sain töitä Ylläsjärveltä ravintola Taigasta. Taiga oli hauska välivaihe, kun sai vääntää pizzaa ja hampurilaisia rinneravintolassa, Leville tulin sitten takaisin ja ensin ravintola Kuuraan ja nyt viimeksi Levin Igluille, jossa teimme huikean ravintolan.

– Itselle tuli sellainen olo, että on aika miettiä tulevaisuutta ja ottaa seuraava askel eli palkansaajasta yrittäjäksi. Itse asiassa jo vuodesta 2005 lähtien aloin miettiä omaa ravintolaa, ja tuskinpa on koko alalla keittiömestaria, joka ei unelmoisi omasta yrityksestä jossain vaiheessa.

Lauri Närhi on jo ehtinyt nähdä ravintola-alan työelämän muutokset ja toteaa, että jos meinaa pärjätä, on koko ajan kehityttävä, pitää olla valmis ja valppaana muuttamaan omaakin kantaansa ja asioiden lähestymistapaa.

Kesällä avattiin GastroK:n verkkokauppa, josta voi tilata noutoruokaa ravintolan listalta, ja muun muassa jouluksi on tarkoitus lisätä tuotevalikoimaa.

Iltaravintola GastroK. Vol 2.0

Riitta Paloniemi esittelee talon uutta konseptia, joka ottaa entistä enemmän koko yrityksen molemmat kerrokset käyttöön. Alakerran GastroK Klubi on edelleen ”oikeesti aikuisten” yökerho, tyyliltään elegantti paikka, jossa pystyy keskustelemaankin eikä siellä soi räppi. Musiikkina DJ:n johdolla on muun muassa menevää ysäridiscoa, mutta kauden aikana tulee tarjontaan kohdennetusti myös elävää musiikkia. Klubi on avoinna ruskan aloituksessa 3.–5.9. eli to–la, ja 3.9. saadaan viihdekonkari Tauski esiintymään. Normaalisti alakerta palvelee perjantaisin ja lauantaisin, ikäraja sinne on K24.

Yläkerran ravintolan profiili taipuu myös viihderavintolaksi, ei haluta yksin ruokaravintolan leimaa, vaikka menussa maukasta ruokaa onkin tarjolla. Niinpä iltaisin ylhäälläkin on viihtyisää musiikkia ja live-DJ. Voi helposti jäädä samoille sijoille koko illaksi.

Ravintola kalustus on tilava ja lisää tilaa kadunpuoleinen ulkoterassi. GastroK. sijaitsee uudessa Levin Kunkun talossa, joka on valmis ja eikä siten enää olla keskellä rakennustyömaata, vaan ympäristö alkaa olla sitä myöten myös valmis. Sisäänkäynti ravintolaan on Levinkuve-kävelykadun puolelta.

GastroK:n katutaso palvelee ke–la klo 16–23 ja myöhemmin syksyllä viikosta 42 alkaen aukiolot laajenevat.

Jaspis Toivonen

 

Gastrok.fi

 

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023