Levinyt!
 

Aamupalaa ja lounasta Hillasta Kittilässä

02.09.2020

Mettänväki laittoi padat porisemaan Kittilässä

Hotelli Kittilän yhteyteen avautui elokuussa Ravintola Hilla, joka valmistaa arkisin aamupalat ja lounaat nälkäisille kulkijoille ja talon hotelliasiakkaille. Kauden kiihtyessä laajenevat ruokapalvelut myös viikonlopuille.

– Meillä on aamupala valmiina klo 6–9 ja klo 10.30–14.30 tarjoamme lounasta eli paikalla ollaan arkisin aamukuudesta iltapäivän kolmeen, kertoo Mettänväki Oy:n ravintola- ja cateringpalveluiden päällikkö Riikka Laapotti.

Uusi ravintola on hotellin yhteydessä aikaisemmin toimineen pubin tiloissa. Pieni ja näppärä keittiö palvelee ja viihtyisät asiakastilat ovat riittävän tilavat ruokailijoille, lisäksi voidaan järjestää kokouksia ja palavereita tilojen yhteydessä olevassa kabinetissa, josta saadaan erillinen tila tarvittaessa. Hilla ei ole vielä avoinna viikonloppuisin, mutta sieltä toimitetaan tarvittavat aamupalat erityisjärjestelyin hotellivieraille.

Hilla on löytänyt nopeasti asiakaskuntansa, tosin välillä on vaikea ennustaa, minä päivänä iskee ryysis. Kittilän kirkonkylän taajamassa on muitakin lounaspaikkaoja ja asiakasvirtaa ohjaa päivän menu, Hillan lounaslista löytyykin yrityksen nettisivuilta ja facebookista.

– Välillä on ruuhkaisempaa ja saattaa iskeä jopa paniikki, mutta apuna on osaavaa ja kokenutta keittiö- ja saliväkeä, sanoo Riikka Laapotti.

hilla_daamit

Iltatoimintaankin on tarkoitus laajentaa myöhemmin syksyllä, suunnitteilla on viikonlopuille teemailtoja kuten oktoberfestiä, sushia tai maakunnallisia makuja eri puolilta Suomea, jahka kunnolla asetutaan.

Oma keittiö kirkonkylällä avittaa myös Mettänväen cateringpalveluiden hoitamista erityisesti Levin ja Kittilän asiakkaille.

 

Hanhipirtti hiljenee

Mettänväki Oy on pitänyt myös latukahvila Hanhipirttiä, mutta vuokrasopimus on siellä päättynyt ja kiinteistön omistaja myymässä tilaa.

– Vähän harmittaa, että Hanhipirtti jää pois, sillä paikka oli hieno, mutta kustannuksiltaan raskas pyörittää. Teimme hyvää yhteistyötä alueen safariyritysten kanssa, jotka käyttivät Hanhipirttiä myös safarikohteena. Viime keväänä korona katkaisi täysin kesken kotimaisten hiihtäjien latukauden pirtillä, kertoo Riikka Laapotti.

Mettänväen ravintolatoimintaa on lisäksi Ylläksellä, jonne avattiin Luontokeskus Kellokkaaseen kesäkuun alussa 2019 ravintola Halla.

– Se oli meille hyvä ratkaisu ja Hallassa on panostettu varsinkin kahvilaan, munkkikahvilla kävijöitä riittää ja kulunut kesä on ollut tosi vilkas. Meillä on siellä töissä myös maan mainio kakkuleipuri, joka loihtii mitä hulppeimpia täytekakkuja, juuri tilattiin ja valmistui muun muassa Super Mario -kakku pienen synttärisankarin juhliin.

Yrityksellä on lisäksi oma toimisto Hotelli K 5 Levin suojissa, jossa palvellaan ohjelmapalveluasiakkaita ja vuokrataan muun muassa lumikenkiä ja potkukelkkoja Arktis DMC Oy:n liikenimen alla, Arktis on osa Riikka ja Jukka Laapotin perheen liiketoimintaa.

Jaspis Toivonen

 

mettänväkiravintolat.fi/hilla/

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023