Levinyt!
 

Koronavilkku kännykkään ja baanalle

02.09.2020

Solitan kehittämä Koronavilkku-sovellus on julkaistiin maanantaina 31.8. Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Mobiilisovellus on ilmainen ja ladattavissa Applen iPhonelle ja iPadille App Storessa ja Android-laitteille Google Play -kaupassa.

Ainakin julkistuspäivänä oli vaikeuksia löytää sovelluskaupasta kyseinen appi, parhaiten sen lataus toimi koronavilkku.fi -sivuston kautta lataamalla sieltä suorista sovelluskauppojen linkeistä.

Melko tuoreille ompuille ja androideille

Toimiakseen Koronavilkku vaatii iOS 13.5 tai sitä uudemman käyttöjärjestelmäversion. Se on julkaistu iPhone 6s:lle ja sitä uudemmille iPhoneille.

Android-sovellus toimii Android 6.0:lla tai sitä uudemmilla versioilla. Android 6.0 julkaistiin vuonna 2015 ja sen jälkeen ostetut puhelimet toimivat todennäköisesti tuoreemmalla versiolla.

Oman käyttöjärjestelmäversion toi tarkistaa puhelimen asetuksien Tietoja puhelimesta -kohdasta.

Aluksi sovellusta ei ole saatavilla tuoreimmilla Huawei- ja Honor-puhelimille, joissa ei ole Googlen palveluita. HMS-palveluilla ja AppGallery-sovelluskaupalla varustetut puhelimet saavat Koronavilkun myöhemmin, mutta sovelluksen kehittäjä ei ole vielä antanut tarkkaa aikataulua. Vanhemmilla Huawei- ja Honor-puhelimilla sovellus toimii.

Onko sovellus turvallinen?

Käyttöönoton yhteydessä sovellukselle ei luovuteta mitään henkilötietoja. Kyberturvallisuuskeskus on auditoinut sovelluksen tietoturvan. Sovellus ei kerää paikkatietoja, vaan se tallentaa kohtaamiset bluetoothin perusteella.

– Kun on ladannut Koronavilkku-sovelluksen, puhelimesi tallentaa numerosarjan kohtaamisista, joissa altistuminen olisi mahdollista. Sovellukseen ei tallennu henkilö- tai paikkatietoa, ainoastaan anonyymit avainkoodit, Solita kertoo tiedotteessaan.

Jos käyttäjä saa positiivisen koronatestituloksen, terveydenhuolto antaa koodin, jolla voi sovelluksen kautta varoittaa anonyymisti kohdattuja henkilöitä. Käyttäjä voi myös itse saada varoituksen, jos joku kohtaamista henkilöistä saa positiivisen testituloksen.

Varoituksen yhteydessä käyttäjät eivät saa toisten henkilötietoja. Tallennetut tiedot poistetaan 21 päivän välein. Taustajärjestelmään, jonka kautta positiivisen koronatestin jälkeisiä koodeja luodaan, pääsy on rajattu tiukasti koulutetuille ammattilaisille.

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023