Levinyt!
 

Levillä iloitaan kotimaan kesämatkailijoista

05.08.2020

Vilkkaampaa kuin ikinä

Rinneyhtiö Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari on varsin tyytyväinen heinäkuun numeroihin, sillä vaikka kevät meni pieleen viruksen takia ja rinteet suljettiin maaliskuun 22. päivänä, on nyt päästy vastaavasti huippumyynteihin kesän suhteen.

– Avasimme kesäkauden Zero Pointilla juhannukseksi ja Activity Parkin vasta heinäkuun alussa ilman mitään isompia odotuksia. Nyt tilanne on yllättänyt meidät kaikki positiivisesti, sillä esimerkiksi hissiyhtiön vuokraamon omistamat 80 pyörää ovat noin kaksi kertaa päivässä kaikki liikkeellä vuokrattuina.

LSR_Jouni

Ja toden totta, eturinteen juurella Zero Pointin ovien takana on asiakasjono kellon ollessa viittä vaille avauksen eli kello 10 heinäkuisena aamuna.

Palosaari kertoo Levillä tunturiin rakennetun viimeiset 15 vuotta pyöräreittejä ja edellytyksiä niille. Nyt ne on bongattu ja kotimainen väki on löytänyt tiensä Levin kesään sekä hissipyöräilyn pariin.

– Esimerkiksi lukuina voi sanoa, että alamäkipyöräilyn osuus tämän kesän myyneistä on kasvanut kolminkertaiseksi, samoin vuokraamon palveluiden käyttö, ja Activity Parkissa on tuplattu kävijämäärät. Ensi kesästä ei toki vielä kukaan tiedä, mutta nyt on ainakin päästy koko alueella näyttämään, mitä kaikkea täällä on tarjolla ja mitä täällä voi tehdä. Ja uskon, että se kantaa myös tulevalle syksylle ja talvelle, jolloin kotimainen perhe matkustaa Leville.

– Myös jo tulevan talven kanssa ollaan liikkeellä, sille on jo varauksia ja kyselyitä tulee koko ajan. Kiinnostus alueeseen ja kävijämäärien kasvu antaa meille uskoa myös uusiin investointeihin ja edelleen kehittämiseen. 

Vipinää seikkailupuistossa

Asuntoauto- ja -vaunumatkailijat ja pyöräilijät näkyvät Levin katukuvassa, sillä fillaristit täyttävät hissit ja kevyen liikenteen väylät. Activity Parkissa on väkeä kuin pipoa kiipeilemässä ja köysiradalla, lasten liikennepuistossa on ajoittain jopa ruuhkaa, ja kaikissa puiston palveluissa on väkeä. Yksin jo alueen täpötäysi parkkipaikka autoineen kertoo alueen suosiosta, aikaisempina kesinä näky ei ole ollut tavanomainen.

LSR_activity

Kaikki Levin kesän palvelutkaan eivät ole maksullisia, ilmaista tekemistä on myös runsaasti.

– Pyöräily on nyt voimakkaassa nousussa, mutta toivomme myös kunnan tulevan mukaan reittipanostuksiin ja käynnistävän nyt nopsaan tasamaan maastopyöräreittien kehittämisen ja niiden reittitoimitukset, muuten ollaan vaarassa jäädä kyydistä. Pyöräily on sitä paitsi laji, joka sopii myös vanhemmille ihmisille ja se kuuluu suomalaisten perustaitoihin. Täällä on mahdollista päästä pyörällä myös luontoon, niin kesällä kuin talvellakin. 

Laskettelemaan 2. lokakuuta

Jouni Palosaari on valittu Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi viime toukokuussa. Koronan iskettyä, ei Vuoden Hiihtokeskus tai Vuoden Hiihtokoulu -valintoja vielä tehty keväällä, ne julkistetaan vasta lokakuussa syyskokouksen yhteydessä.

– Me keskitymme nyt koko hiihtokeskustoimialalla koronan kanssa elämiseen ja viruksen torjuntaan. Käytännöt on jo luotu turvalliseen asiakaspalveluun ja tulevana talvena on tähtäin siinä, ettei mitään rinnekeskusta jouduta sulkemaan Suomessa viruksen takia. Niinpä Levillä avautuu eturinne 2. lokakuuta ja meillä lasketellaan yhtä jaksoisesti tulevana talvena aina äitienpäivään asti, ellei mitään maailmoja mullistavaa tule eteen sitä ennen.

Jaspis Toivonen

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023