Levinyt!
 

Malmineulat-ryhmä esittelee kirjontataidetta

05.08.2020

Särestöniemi taipuu tekstiileihin

Malmineulat on Ruotsin Jällivaarasta kotoisin oleva kirjontataideryhmä, joka on jäsen valtakunnallisessa Ruotsin Kirjonta-akatemiassa, Swedish Embroidery Academy, ja ryhmä toteuttaa Jällivaaran kunnassa taidekäsityönmuotona kirjontaa.

Särestöniemi-museon kahvilan elokuun näyttelyssä on esillä nyt ryhmän kirjontataidekuvia, jotka ovat saaneet inspiraatiota Reidar Särestöniemen taiteesta, väri-ilmaisusta ja hänen luonnonsuojelutyöstään Suomen Lapissa.

OreNeedles

Taidehanketta rahoittaa osittain myös Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto projektinaan Tulkita suomalaisen taiteilijan Reidar Särestöniemen elämää ja työtä tekstiiliteoksissa ja luoda ystävyyden lankoja sekä tutkia ympäristöjemme samankaltaisuuksia, jotka vahvistavat ja yhdistävät.

Projektiin on kuulunut monia eri menetelmiä, kuten kuva-analyysejä,

Käytetty tekstiilivärejä ja tutkittu värivalintoja, ompeleiden tuntemukseen ja kirjailupistojen valintaan. Ryhmän teokset eroavat toisistaan yksilöllisesti tekijöidensä mukaan.

Projektin vetäjä Karina Jarret kertoo, että erityisesti inspiraation lähteenä on pohjoinen Suomi ja Ruotsi, niiden yhteinen historia ja kulttuuri rajan molemmin puolin, lisäksi on paneuduttu vähemmistökieliin ja sieltä saatuun inspiraatioon, apuna kielitutkimuksessa on ollut Eeva Linder.

Näyttely on avoinna Särestöniemi-museon kahvilassa elokuun loppuun museon aukioloaikoina tiistaista lauantaihin klo 12–18.

www.sarestoniemimuseo.com

 

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023