Levinyt!
 

Enontekiön Hetan lentoaseman jatko varmistui

05.08.2020

Enontekiön kunta ja Finavia ovat allekirjoittaneet Enontekiön lentoaseman toiminnan jatkumisen mahdollistavan esisopimuksen perjantaina 31.7.2020. Koko kevään ja kesän intensiivisten Tunturi-Lapin kuntien, Tunturi-Lapin yrittäjien ja Finavian välisten neuvottelujen tuloksena on päästy yhteiseen tavoitteeseen. Enontekiön kunta on sitoutunut pitämään kentän toiminnassa.

 enontekiölento

Kaupalla Enontekiön lentoaseman ylläpito, lentoliikenteen matkustajapalveluiden järjestäminen, lentoaseman alueen kunnossapito, lentoaseman kaupallinen toiminta sekä lentoaseman kehittäminen siirtyvät Enontekiön kunnalle. Finavia operoi vielä ensi talvena Enontekiön lentoasemalle suuntautuvan lentoliikenteen.

Eduskunnan lisätalousarviossa on myönnetty Enontekiön lentoaseman kehittämiseen 5 miljoonaa euroa. Lentoaseman investoinnit hoidetaan Tunturi-Lapissa. Finavia kuitenkin toteuttaa lentoaseman kiitotien päällystysurakan elo-syyskuun 2020 aikana ja päällystyksen kustannuksista vastaa Enontekiön kunta.

Lopulliset järjestelyä koskevat sopimukset on tarkoitus allekirjoittaa lokakuussa 2020. Nyt solmitut sopimukset edellyttävät vielä osapuolten toimivaltaisten päätöksentekoelinten hyväksyntää elokuun aikana.

Matkanjärjestäjille ja investoijille saadaan varmuus lentoaseman toimivuudesta Tunturi-Lapissa ja Enontekiöllä iloitaan matkailua ja alueen taloutta edistävästä neuvottelutuloksesta.

– Sopimus tarkoittaa kunnan kannalta sitä, että Enontekiölle voidaan lentää tulevina vuosina, kun matkanjärjestäjät voivat käyttää lentokenttää ensi ja tulevina talvina. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme neuvotteluissa yhteisesti sovittuun tavoitteeseen Tunturi-Lapin saavutettavuuden kehittämiseksi. Tämä palvelee koko Tunturi-Lapin vetovoimaa, aluetaloutta ja matkailua kertoo Enontekiön kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.

– Tällä päätöksellä turvataan Tunturi-Lapin matkailun kehityksen kaikkein tärkein eli saavutettavuus seuraavaksi 15–20 vuodeksi. Se tarkoittaa noin 5,5 miljoonan euron aluetaloudellisia vaikutuksia vuodessa, joten puhutaan varovastikin arvioiden vähintään 100 miljoonan euron positiivisesta kehityksestä alueelle, sanoo Enontekiön yrittäjien puheenjohtaja Pasi Ikonen.

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023