Levinyt!
 

Kukkia ja kohtaamisia Nokisarassa

05.03.2015

Matkahuollon talossa on tapahtunut vuosien varrella monenlaista.
Satu Huotari kaataa teetä kuppiin uuden kukkakauppansa kahvilapuolella, ja viittaa kahta suurta oviaukkoa kohti.
- Avajaispäivänä 5.12. viime vuonna täällä kävi kyläläisiä, jotka kertoivat eläviä muistoja ajalta, kun tässä vielä oli posti ja lennätin. Kassat olivat tässä kahvilan puolella, ja postineidit istuivat näissä oviaukoissa olevilla tiskeillä. Pomo oli istunut tuolla kukkavitriinin kohdalla. Yläkerrassa oli sitten lennätinlaitos, missä veivattiin täyttä päätä, Satu hymyilee.
Satu kuuli syksyllä, että edellinen kukkakauppias on lopettanut näissä tiloissa, ja kiinnostui heti. Perhe muutti samoihin aikoihin takaisin pohjoiseen asuttuaan seitsemän vuotta Tarttilassa, Tampereen kupeessa. Satu ja Kittilästä kotoisin oleva miehensä Markus olivat tavanneet ennen etelän vuosiaan Saariselällä, missä molemmat olivat töissä.

Kukakkauppa Nokisara


- Olen ollut asiakaspalvelussa pitkään, ja kukat ovat aina olleet lempiharrastukseni, kertoo Satu samalla, kun leikkoo ruusuja suureen astiaan.
Oman yrityksen perustaminen oli ollut toiveena kauan, joten tämä tilaisuus tuli juuri oikeaan paikkaan.

Miljoona ruusua ja vähän muutakin.
Vaikka Nokisara on vasta käynnistämässä toimintaansa, on jo monenlaista tullut vastaan. Leikkokukat ovat aina ihmisten suosiossa, ja ahkeralla markkinoinnilla on saatu asiakkaita Leviltä ja Ylläkseltäkin, hotelli- ja safariasiakkaiden kukkalähetyspalvelu on talven aikana käynnistynyt suhteellisen vilkkaasti.
- Hotelleilla ja matkailuyrityksillä on monenlaisia asiakkaita, ja sen mukaan myös tarpeita. Halutaan hääkimppuja, kukkatervehdyksiä ja kukkia monenlaisiin juhliin. Esimerkiksi venäläiset ovat innokkaita ruusujen ystäviä, ja saattavat tilata niitä valtavia määriä ihan vaikka syntymäpäiville. Hauska nähdä ihmisten kulttuurieroja kukkamieltymyksissäkin. Esimerkiksi, kuinka moni suomalainen tilaisi 10-vuotispäivää juhlivalle pojalle 10 valkoista ruusua, Satu naurahtaa.
- Pyrimme tarjoamaan aina sesongin mukaiset kukat, ja tilaamme asiakkaiden toiveista kaikenlaisia kukkia monesta eri tukkuliikkeestä.

Uusia haasteita ja vanhoja tuttuja.
Nokisaran naapurissa sijaitsee Kittilän Matkahuolto, ja bussit kaikkialle ja kaikkialta pysähtyvät ikkunan alla. Siksi kahvila on tervetullut ja luonteva osa kukkakaupan oheen. Naapurilta on saatu vinkkejä vaikkapa bussien aikatauluista, milloin kannattaa olla pannu kuumana. Viihtyisässä myymälässä on tilaa myös lasten leikkipaikalle ja muille myyntiartikkeleille kuten kynttilöille ja lyhdyille. Tukkuauto saapuu, tavaroita kannetaan, asiakkaita tulee ja menee, tunnelma on viihtyisä ja virkeä, seurailemme ikkunasta ihmisten liikkeitä. Läpitalon valaistus tekee tiloista avarat.
- Joskus tuntuu, että tässähän tulee kohta uteliaaksi, Satu nauraa.
- Haluamme kehittää toimintaa niin, että voimme toimia perheyrityksenä. Mietimme hautauspalveluiden liittämistä toimintaan, ja haluaisimme paikallisia kotitekoisia käsitöitä myyntiin muutaman hyllyllisen, Satu suunnittelee.
Muutama asiakas tulee sisään, ja tuliaiskukkakimppu suuresta amarylliksestä syntyy käden käänteessä. Unohdun kameran kanssa ihanien orkideojen seuraan hyvällä omallatunnolla siksi aikaa.
(Pauliina Pesonen)

Nokisara on avoinna kirkonkylällä Matkahuollon naapurissa ti–pe 9.30–17.30 ja la 9.30–13.30. Puh.040 553 0505, myös aukioloaikojen ulkopuolella.

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas