Levinyt!
 

Levin kesäsydän sykkii Peak Laplandin Saunabaarilla

08.07.2020

Rantapartyja ja rosvopaistia

Seitsemän vuoden tauon jälkeen on Jarkko Kuusisto jälleen tyytyväinen mies, kun on päässyt avaamaan Immeljärven rantaan Saunabaarin ja uimarannan palveluineen. Mutta eniten varmaan iloitsee yleisö, sillä on jo kaivattu sitä isännän valmistamaa rosvopaistia. Sitä syödään perjantai-iltaisin klo 18 aina elokuun viimeiseen viikonloppuun saakka, silloin laitetaan kesäkausi pakettiin Venetsialaisten ja Amazing Levi -viikonvaihteen merkeissä.

jarkko_ranta

– Tämä on ollut tosi hauskaa, miten kaikki paikalliset ovat meidät muistaneet entisistä rosvopaisi-illoista ja paikalle on osattukin jo hyvin saapua. Tänä vuonna iltaviihteeksi on hyvän ruoan ohella myös elävää musiikkia, jota esittävät TePe´s Flood eli Pertti Kuivalainen ja Teemu Laurila. Venetsialaiset pidämme kaikelle väelle, ja olisi hauskaa, jos silloin myös mökeillä ja tässä järven ympärillä panostetaan ulkovalaistukseen, niin saadaan nostettua sitä aitoa venetsialaistunnelmaa, kesän vaihtumista syksyyn, sanoo Jarkko Kuusisto.

Saunabaari on mukava ulkoravintola, jossa tarjoillaan virvokkeita jäätelöstä aikuisten juomiin, pientä purtavaa ja kahvia, varsinainen sauna vielä puuttuu, mutta sekin on kehityssuunnitelmissa. Isot aurinkovarjot suojaavat terassilla istuvia myös sateelta ja lämmittimet otetaan tarvittaessa käyttöön torjumaan iltaviileyttä.

Viereinen Immeljärven uimaranta on yksityinen hyväksytty pienuimaranta, joka on avoinna kaikille Saunabaarin aukioloaikoina eli päivittäin klo 12–20, muina aikoina ranta on suljettu. Uimarannan varustukseen kuuluu luonnollisesti vaatteiden vaihtotila ja wc löytyy baarista.

 

Vireyttä Levin kesään

Jarkko Kuusiston omistamaan Peak Lapland -yritykseen kuuluvat myös näköalaravintola Tuikku ja Muumarin huoneistot sekä caravanalue. Tuikku palvelee kesäkävijöitä tiistaista lauantaihin klo 11–16.

jarkko_baari

– Tänne Saunabaarin rantaan haluan kehittää entistä enemmän ihmisille kesäohjelmaa. Meillä on omina tuotteina muun muassa SUP-lautojen vuokrausta ja omia retkiä tarjolla. Haluaisin tämän olevan kuitenkin paikka, jossa moni muukin paikallinen ohjelmapalveluyritys voisi tuoda toimintaansa esille ja teemme mielellämme yhteistyötä, pääasia on, että Levin kesäkävijä viihtyisi täällä mahdollisimman hyvin.

Tänä kesänä jo ainakin heinäkuun puolivälissä on personal trainer Laura Hakala lupautunut vetämään kolmena päivänä rantatreenejä klo 12–14. Laura suunnittelee ensimmäisen tunnin ajaksi rantahiekan hyödyntämistä ja jopa piipahdusta vedessä, toki kelien mukaan, tiedossa siis varsin fyysistäkin menoa ja sitten jälkimmäisellä tunnilla keskitytään kehon huoltoon.

 

Immeljärven pohjoispuolen kaava

Se, että Saunabaari saatiin jälleen auki, kertoo yhteistyöstä ja hyvistä neuvotteluista. Nyt alueen kaava on vahvistettu ja kuorma-autot huristelevat ahkerasti paikan ohi, kun uusia kaavateitä rakennetaan.

– Itselläni on myös suunnitelmissa tehdä tulevina vuosina 2,5 miljoonan euron investointi. Haluan kehittää Tuikkua Levin huipulla ja Kätkänrannan aluetta Immeljärven rannalla. Esimerkiksi realistisissa suunnitelmissa on vesilautailukaapelin rakentaminen tähän järvelle, vetokaapeli toimii sähköllä ja on hiljainen laite käytössä. Vesilautailua on Levillä kyselty jo pitkään ja käyttäjiä olisi. Saisimme täysin uutta tarjontaa Levin kesämatkailijoille.

jarkko_luukku

Vesilautailua eli wake boardingia harrastetaan yleensä moottoriveneen perässä köyden varassa ja peräaalloilla surfaten. Cable wakeboard tarkoittaa vesilautailua kaapeliradalla, omaksi lajikseen se alkoi muotoutua 1990-luvulla. Cable wakeboard -lautailijaa vetää eteenpäin veden yläpuolella olevaan vetolaitteeseen kytketty vetoköysi.

Jarkko Kuusisto sanoo, että wake-kaapeli ei häiritsisi Immeljärven muuta toimintaa, sen läheisyydessä voi soutaa ja kalastaa entiseen tapaan.

Lähin ja Suomen ainoa täysimittainen ja pohjoisin kaapelirata sijaitsee Kainuun Ukkohallassa. Lyhyempiä ratoja on tarjolla eteläisessä Suomessa useampiakin.

 Jaspis Toivonen

Lisätietoa Saunabaarista ja uimarannan palveluista, vuokrattavista välineistä ja ohjelmista, sekä Tuikusta ja Muumarista löydät uusituilta nettisivuilta: peak.fi 

PT Laura Hakalan palvelut: Laura Hakala

 

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Hilla Group Oyj 2022
Nettitaivas