Levinyt!
 

Mökkeilyä luonnon ehdoilla

17.06.2020

Ympäristö edellä

Eat Shoot Drive on leviläinen yritys joka luo digitaalista mediasisältöä hakemalla inspiraatiota Lapin luonnosta ja pyrkii edistämään ulkona liikkumista sekä luonnonmukaisia elämäntapoja ympäri vuoden. Eat Shoot Drive laajensi hiljattain toimintaansa mökkivuokraukseen, johon Green Key on myöntänyt ympäristösertifikaatin. Green Key -merkin saanut majoituskohde on sitoutunut kasvattamaan henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuutta, tehostamaan energian- ja vedenkäytöä sekä pienentämään majoitustoiminnan ympäristörasitusta.

HannaEatShootDrive

Hanna Ylijukuri, kuva Neil Walton

 

Kansainvälinen tausta

Yrityksen perustajat, Neil Walton ja Hanna Ylijukuri, muuttivat Leville viime kesänä asuttuaan kymmenen vuotta Dubaissa. Neil on kansainvälinen valokuvaaja, jonka taustana on ruoka- ja sisustuskuvaus Dubain tasokkaimmille ravintoloille. Hanna on yrityshallinon asiantuntija jolla on pitkä ura kansainvälisissä rahoituspalveluissa, ja on nykyään Suomen Survival Killan jäsen käytyään viime kesänä yhdistyksen järjestämän ulkoilun turvallisuuskurssin.

Parin tavoitteena on tarjota Lapin matkailijoille yhä enemmän kestäviä majoitusvaihtoehtoja. "

– Sitoumuksemme Green Key’n kestävyys- ja ympäristöstandardeihin antaa vieraillemme varmuuden siitä, että noudatamme jatkuvasti parhaita käytäntöjä vuokraus- toiminnassamme, sanoo Hanna, joka on laatinut yrityksen kestävän kehityksen periaatteet.

– Olemme sitoutuneet opastamaan vieraitamme siihen, miten kokea Lapin tunturit ja maisemien kauneus kestävällä tavalla. Annamme heille nyt mahdollisuuden vaikuttaa ympäristöön positiivisesti lomailemalla perinteisessä hirsimökissä jossa on jo valmiiksi pienennetty hiilijalanjälki. Toinen tärkeä näkökohta on osoittaa muille, että pienikin yritys voi saada aikaan muutosta sopeuttamalla toimintaansa. Sertifiointi voi vaikuttaa monimutkaiselta, mutta omasta mielestäni prosessi oli selkeä ja helppo.

 

Levin ensimmäinen sertifioitu mökki

The Cranberry Cabin on ensimmäinen Green Key -sertifioitu mökki Levillä. Se on viihtyisä paritalon puolikas, joka sijaitsee lähellä Levin hiihtokeskusta. Mökki tarjoaa kestävää majoitusta kätevällä etäisyydellä paikallisista retkeily- ja pyöräilyreiteistä sekä hiihtoladuista. Vieraiden käytössä on myös soutuvene, jota voi hyödyntää kalastamiseen tai soutelemiseen mökin viereisellä järvellä.

Yrityksen Green Key -auditointi ja ensimmäisen vuoden sertifiointi rahoitettiin kaivosyhtiö Agnico Eagle Finlandin myöntämällä stipendillä. Agnico Eagle Finland on sitoutunut auttamaan Kittilän yrityksiä vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa jakamalla stipendejä tukemaan alueen ympäristö sertifiointeja.

 

www.eatshootdrive.com

@eatshootdrive

@thecranberrycabin

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Hilla Group Oyj 2022
Nettitaivas