Levinyt!
 

Ohjelmapalveluyrittäjät hakevat yhteistä tekemisen henkeä

17.06.2020

Yrittäjille syntyi oma yhdistys

Visit Levin eli entisen Levin Matkailun riveissä on nykyisin 66 ohjelmapalveluita tarjoavaa yritystä. Aikaisemmin ohjelmapalveluyritykset ovat kokoontuneet päättämään yhteisistä alueen linjoista ns. Ison Opalin merkeissä. Tämän vuoden keväällä tehtiin muutos ja toukokuussa päätettiin rekisteröityä itsenäiseksi yhdistykseksi, jäseneksi hyväksytään, vain, kun kuuluu Levin yhteismarkkinointiin.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi ryhtyi come backin Levin yritysmaailmaan tehnyt Ilkka Soinu. Yhdistyksen hallitukseen valittiin myös Päivi Hiukka, Heidi Jokela, Jarkko Kuusisto, Antti Antikainen, Viivi Autio, Mait Kivisaari ja Pauliina Tirkkonen. Lisäksi läsnäolo- ja puheoikeutettuja kokouksissa ovat Satu Pesonen Lapland Productionista sekä Visit Levin ja Levi Ski Resortin edustajat. Yhdistyksen sihteerinä hallituksen ulkopuolella toimii Katja Laihanen Visit Levin markkinoinnista.

IlkkaSoinu

Kaikki voittavat ja vastuuta jaetaan

– Haluamme perusasiat takaisin kunniaan; täällä on menty nyt hyvinä aikoina hieman omamarkkinoinnissa jarrut päällä, työtä on riittänyt vahvan keskusorganisaation ansiosta pienillekin yrityksille, mutta nyt otetaan se jarru auki ja aletaan tehdä sitä luovaa Levin näköistä markkinointia, laitetaan se oma "peppu" peliin. Näin on tehty ennenkin, ja uskon sen toimivan vieläkin.

– Levin yrityksillä on olemassa reipas ja positiivinen maine, nyt on se aika, kun alkaa kuulua. Kootaan rivistöt kuntoon ja tehdään asioita yhdessä talkoillen ja joukkoihin halutaan mukaan enemmänkin osallistujia ja vastuun kantajia. Levi Production toimii alueella tapahtumajärjestäjänä, me puolestamme tarjoamme sisältöä tapahtumiin, on win-win tilanne kummallekin taholle, kun osaamista löytyy paikallisesti. Lisäksi näkymällä paremmin yhteisissä tapahtumissa, lisää se kunkin yrityksen omaa tunnettavuutta ja myös tulovirtaa, sanoo Ilkka Soinu.

Soinu sanoo rekisteröityneen yhdistyksen voivan esimerkiksi hakea tapahtumille tukea ulkopuolisiltakin tahoilta. Lisäksi voidaan antaa painoarvoltaan vakavampia tiedotteita tai lausuntoja niitä pyydettäessä yhdistyksen nimissä isommalla äänellä.

– Kun yhdistys tuli julkiseksi, on jo saatu aikaan positiivista pöhinää ja yhdistykseen on otettu yhteyttä. Levillä on paljon jo vuosia täällä toimineita yrityksiä, joilla on kokemusta, mutta joukkoon on saatu myös ihan uutta yrittäjäpolvea. Jotta ei tarvitsisi keksiä pyörää uudelleen, saadaan yhdistyksessä tieto kulkemaan sujuvasti, voidaan pyrkiä keskenämme taas yhteiseen yrittämisen kulttuuriin koko alueen hyväksi.

Näkyvyyttä jo loppukesästä

Levin ohjelmapalveluyrittäjät ry on mukana järjestämässä alueen yhteistä mm. Levi Amazing -päivää elokuun loppuun. Tulossa ovat muun muassa venetsialaiset, saunaviikonloppu ja Taiteiden yö sekä street-kirppis. Odotettavissa on myös jotain mielenkiintoista talvikauden avajaisiin.

– Nyt on tuhannen taalan paikka muun muassa suunnata kotimaiselle matkailijalle ohjelmia ja tuotteita. Koronan jälkeen pitää alue saada nousuun, sillä ulkomaiseen asiakkaaseen emme yksin voi nojata. Kevään pakkotauko vei monelta juurikin sen viivan alle jäävän ylimääräisen ja yrittäjän oman palkan, vaikka talven alku olikin hyvä ja suurin osa ohjelmista saatiin myytyä sekä asiakkaat palveltua. Tautilanne elää ja uusiakin rajoituksia voi tulla nopeastikin, eli pitää olla varautunut monin tavoin. Mutta ilon kautta ja yhdessä tästä toivutaan, sanoo puheenjohtaja.

Jaspis Toivonen, kuva Saana Soinu

 

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Hilla Group Oyj 2022
Nettitaivas