Levinyt!
 

Finnair leikkaa rajusti lentojen määrää huhtikuun alusta

18.03.2020

Jopa 2 000 lentoa perutaan

Koronavirustilanne on vaikuttanut voimakkaasti lentomatkustukseen ja useat maat ovat asettaneet uusia rajoituksia matkustukseen. Finnair kommentoi tilanteen taloudellisia vaikutuksia pörssitiedotteessaan 16.3.

Finnair sopeuttaa lentämistään merkittävästi, ja vähentää kapasiteetistaan 90 prosenttia siihen asti, kunnes tilanne parantuu. Huhtikuun alusta lähtien operoidaan toistaiseksi ainoastaan noin kahtakymmentä lentoreittiä, joilla varmistetaan Suomelle tärkeimmät yhteydet sekä kriittinen lentorahti.

Finnair aloittaa asteittaisen siirtymisen kohti rajattua liikenneohjelmaa välittömästi, ja peruu 16.–31.3. väliseltä ajalta verkostostaan arviolta 1 500–2 000 lentoa.

– Koronavirustilanne vaikuttaa lentomatkustukseen dramaattisesti, mutta haluamme tässäkin vaikeassa tilanteessa varmistaa yhteiskunnan toiminnan kannalta joidenkin kriittisten lentoyhteyksien ylläpidon. Seuraamme tilanteen kehittymistä tarkasti ja lisäämme reittejä ja vuoroja liikenneohjelmaamme kysynnän mukaan. Toivomme voivamme palata normaaliin operointiin mahdollisimman pian koronavirustilanteen laannuttua, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

– Olemme hyvin pahoillamme tilanteen aiheuttamasta haitasta ja epävarmuudesta asiakkaidemme matkasuunnitelmiin. Tässä tilanteessa nämä muutokset kuitenkin ovat väistämättömiä – emme voi lentää asiakkaita maailmalle, kun emme voi nopeasti muuttuvassa tilanteessa varmistaa paluuyhteyttä.

Finnair operoi 1.4.2020 lähtien ainoastaan lueteltuihin kohteisiin rajoitetulla viikkovuoromäärällä, edellyttäen että viranomaiset eivät aseta uusia matkustusrajoituksia. Lennot kaikilta muilta reiteiltä perutaan.

Kotimaan lentokohteet ovat Kuopio, Maarianhamina, Oulu ja Rovaniemi. Pääsiäisen ympärillä Finnair lentää kuitenkin myös Ivaloon, Kittilään ja Kuusamoon.

Valmiuslaki rajoittaa lentoasemien toimintaa

Suomi alkaa rajoittaa rajaliikennettä torstaista 19.3. alkaen huhtikuun puoliväliin saakka. Välttämätön työmatkaliikenne sekä rahti- ja tavaraliikenne jatkuvat normaalisti.

Kotimaan lentoliikenne jatkuu Suomessa, kansainvälinen lentoliikenne keskittyy rajoitusten ajan Helsinki-Vantaalle, Turkuun ja Maarianhaminaan.

17.3. annetun valmiuslain mukaan matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen keskeytetään niin pian kuin mahdollista ja matkustamista rajoitetaan. Suomen kansalaiset ja Suomessa asuvat henkilöt voivat palata takaisin ja sSuomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen. Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan välttämätön työssäkäynti ja muu välttämätön asiointi. Tavara- ja rahtiliikenne jatkuu normaalisti.

- Määräykset tarkoittavat sitä, että lentoliikenne vähenee dramaattisesti tai lähes loppuu tilapäisesti. Arviot matkustajamäärien vähentymisestä liikkuvat joka tapauksessa useissa miljoonissa. Finavia tekee kaikkensa, jotta koronaviruksen leviämistä voidaan hillitä ja jotta voimme turvata henkilöstön ja matkustajien hyvinvoinnin, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

Finavian sivuilla kannattaa käydä seuraamassa lentojen ja kenttien viimeisintä tilannetta.

https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2020/miten-koronavirus-vaikuttaa-lentomatkustukseen-ja-finavian-lentoasemiin

 

 

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023